Αν πάντα μαγευόσασταν από τις μοναδικές ικανότητες μεταμόρφωσης του Optimus Prime, τα νέα είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά.

Γιατί αν μας έχουν μάθει κάτι οι ταινίες, αυτό είναι ότι το μέλλον δεν ανήκει στις μηχανές, αλλά στα ρομπότ εκείνα που μπορούν να αυτοθεραπευτούν, να προσαρμοστούν στο περιβάλλον και να αλλάξουν εντελώς την εμφάνισή τους σε λίγες μόνο στιγμές!

Κι ενώ το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ, φαίνεται πως έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αν και σαφώς πιο μετριοπαθές.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, αποτυπώνεται ό,τι καλύτερο έχει γίνει μέχρι στιγμής στα αυτο-συναρμολουμένα bots: μια σειρά μικρών μαγνητικών κύβων κάνουν τα δικά τους! Και είναι πολύ πιο συναρπαστικό απ’ όσο ακούγεται.

Γιατί τα M-Blocks είναι η νέα γενιά αυτο-συναρμολογούμενων ρομπότ που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης στο MIT. Κάθε κύβος περιέχει έναν τροχό στο εσωτερικό του, ο οποίος όταν περιστραφεί σε ασύλληπτες ταχύτητες -κάπου 20.000 στροφές ανά λεπτό- κάνει τον μαγνητικό κύβο να κινείται μόνος του.

Και βέβαια είναι και το «έξυπνο» σύστημα αυτο-ευθυγράμμισης, που κάνει τους κύβους να στοιχίζονται μεταξύ τους, με τη βοήθεια φυσικά του μαγνητισμού. Κι ενώ το να βλέπεις έναν κύβο να πηδά και να ευθυγραμμίζεται με τους άλλους δεν είναι ίσως τόσο εντυπωσιακό, οι συνολικές ταυτόχρονες κινήσεις και τα μεμονωμένα τμήματα που ενώνονται σε ένα μεγαλύτερο όλον, δίνοντας νέες μορφές και σχήματα, κάνει τον νου να φαντάζεται ότι το μετριοπαθές αυτό μονοπάτι θα οδηγήσει κάποια στιγμή στη μαγεία των Autobots!

Ο ερευνητής Kyle Gilpin, που εργάζεται στο project από κοινού με τον John Romanishin και την καθηγήτρια ρομποτικής Daniela Rus, ισχυρίζεται ότι όσο κι αν η τεχνολογία δεν είναι φυσικά καινούρια, ο τρόπος που τα M-Blocks αυτο-συναρμολογούνται είναι εντελώς καινοφανής.

Δείτε το υλικό και αρχίστε να φαντάζεστε…