«Ζωντανά ρομπότ» φτιάχτηκαν για πρώτη φορά από πραγματικά κύτταρα

Ένα νέο είδος ρομπότ, ένα νέο είδος ζωής


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
17:28
25/01/2020
«Ζωντανά ρομπότ» φτιάχτηκαν για πρώτη φορά από πραγματικά κύτταρα
6
loading

Το νέο ρομπότ δεν είναι καμωμένο από μέταλλο, πλαστικό και καλωδίωση, αλλά από ζωντανά κύτταρα!

Όπως μας λένε στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PNAS», οι αμερικανοί ερευνητές σκάρωσαν «ζωντανές μηχανές» από κύτταρα που πήραν από έμβρυα βατράχων.

«Χenobots» τα λένε και είναι μικροσκοπικά τερατάκια που επιστρατεύουν αλγορίθμους που μιμούνται τις δυνάμεις της φυσικής επιλογής.

«Πρόκειται για εντελώς καινούριες ζωντανές μηχανές. Δεν είναι ούτε παραδοσιακά ρομπότ ούτε κάποιο γνωστό είδος ζώου. Είναι μια νέα τάξη τεχνουργημάτων: ένας ζωντανός και προγραμματιζόμενος οργανισμός», μας λένε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για 100% DNA βατράχου, αλλά αυτά τα πλάσματα δεν είναι βάτραχοι».

Η νέα μορφή ζωής είναι μικροσκοπική για την ώρα, μπορεί όμως να εκτελεί προγραμματιζόμενες δουλειές. Ένα από αυτά μπορεί να κινείται στο νερό με τη βοήθεια δύο άκρων, ενώ ένα άλλο έχει μια τσέπη που μπορεί να μεταφέρει πράγματα.

Ο πρωταρχικός σκοπός τους είναι να μεταφέρουν φάρμακα μέσα στο σώμα ασθενών ή να καθαρίζουν τις θάλασσες από τη μόλυνση. Πέρα από τις πρακτικές εφαρμογές όμως, ο μεγάλος τους ρόλος είναι η «αποκωδικοποίηση των μυστικών της ζωής»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Σία

  Τα γραμμένα έρχονται

 2. avatar ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ

  Όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν πρώτα για στρατιωτικούς σκοπούς από όπου και χρηματοδοτούνται. Ο ΒΠΠ του Χίτλερ ήταν γατάκι μπροστά στον ΓΠΠ και τα βιολογικά όπλα. Τα θύματα δισεκατομμύρια.

 3. avatar c_kika_89

  Ευχαριστώ αλλά δεν θα προλάβω να το πάρω. Συγνώμη που οι καρκινοπαθείς ονειρευόμαστε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα σωθούμε. Μαυρόψυχε.

 4. avatar Περίεργος.

  Θα μπορούν να ψηφίζουν;

 5. avatar c_kika_89

  Να το προγραμματίσουν να εντοπίζει καρκινικούς όγκους και να τους καταστρέφει. Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα, τα φάρμακα είναι χαζά.

  1. avatar πάτα το μηδέν

   ενα νομπελ στο τραπέζι 4 από εμένα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει