Συνέντευξη στο Bloomberg Businessweek έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη νέα τεχνολογία του Touch ID, για το iPhone 5C, αλλά και για τον ανταγωνισμό.

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης:

Για την νέα τεχνολογία του iPhone 5S Touch ID:

«Ξέρεις, την πρώτη φορά που θα αγοράσεις κάτι με το δάχτυλο σου φαίνεται σχεδόν αυτονόητο. Είναι σημαντικό και από θέμα ασφάλειας. Είναι πολύ cool τεχνολογία και πολλοί άνθρωποι θα την αγαπήσουν γιατί ανοίγουν πολλές φορές το iPhone τους κατά την διάρκεια της ημέρας. Αλλά το γεγονός ότι με αυτή την τεχνολογία θα μπορούν να κάνουν και αγορές κάνει την εμπειρία του Touch ID ακόμη πιο συναρπαστική.»

Για το iPhone 5C και το iOS 7:

«Δεν θα ήταν ιδανικά αν μπορούσες να φορέσεις το παντελόνι και την μπλούζα σου και αυτόματα να ταιριάζανε και να είχανε μια συνοχή; Τι λες; Οι τεχνολογικές εταιρείες δεν σκέφτονται για αυτά τα πράγματα τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα κουμπιά ή για τις μικρές λεπτομέρειες και τελειώματα. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την εμπειρία που προσφέρουν αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε και μάλιστα απίστευτα πολύ. Είμαστε πολύ περήφανοι για ότι κάνουμε και στον τομέα αυτό».

«Δημιουργήσαμε το iPhone 5C όχι για να παρουσιάσουμε ένα οικονομικό iPhone, ποτέ δεν αναφέραμε κάτι τέτοιο, ούτε όμως και για να μεγαλώσουμε το μερίδιο της αγοράς ο λόγος ήταν πως θέλαμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές και να μεγαλώσουμε την οικογένεια του iPhone.»

Για τον ανταγωνισμό και το Android:

«Στον κόσμο των smartphones νομίζω πως δύο λογισμικά είναι τα κυρίαρχα τουλάχιστον αυτή την στιγμή. Ίσως στο μέλλον αυτό να αλλάξει. Ίσως και πάλι όχι αλλά έτσι έχουν τα πράγματα τώρα. Νομίζω πως το Android είναι κατακερματισμένο όσο ποτέ άλλοτε και αυτό έχει άμεσα και μάλιστα αρνητικά αποτελέσματα στην ικανοποίηση του χρήστη αλλά και στην ίδια την χρήση τους. Για αυτό το κενό ανάμεσα στο Android και στο iOS παραμένει τόσο τεράστιο.»

«Ο κατακερματισμός του Android μεγαλώνει και δεν μοιάζει με ένα μωρό που γίνεται παιδί. Μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο και αποτελεί ένα μεγάλο και πολύ σύνθετο πρόβλημα. Αυτό σε συνδυασμό πως οι περισσότεροι αγοραστές κρατάνε τις συσκευές τους για τουλάχιστον 2 χρόνια κάνει το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο μιας και στο Android μένουν με συσκευές με παλαιό λογισμικό που δεν ευχαριστεί κανέναν. Θα έμοιαζε αν είχα στην τσέπη μου τώρα ένα iPhone που θα έτρεχε όμως το iOS 3. Κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό στην Apple.»

Πηγή: appleworldhellas.com