Ένα ενδιαφέρον «παιχνίδι» για όσους ασχολούνται ενεργά με τη φωτογραφία, βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης ώστε να βγει στην παραγωγή.

Το Enjofer περιγράφεται σαν ένα «φορητό φωτογραφικό αξεσουάρ για smartphone». Πρόκειται για ένα σταντ που επιτρέπει την εκτύπωση ποιοτικών μαυρόασπρων φωτογραφιών κατευθείαν από μια συσκευή smartphone. Βέβαια απαιτεί σαν προϋπόθεση την ύπαρξη ενός σκοτεινού δωματίου, που θα χρησιμοποιείται σαν σκοτεινός θάλαμος.

Αρχικά ο χρήστης «τρέχει» την ειδική εφαρμογή στη συσκευή του, επιλέγει και εμφανίζει την επιθυμητή εικόνα. Τοποθετεί το κινητό στο ειδικό σταντ, όπου με τη βοήθεια φακών η εικόνα προβάλλεται στη βάση της συσκευής. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ειδικό χαρτί και προχωράμε στην παραδοσιακή διαδικασία της εμφάνισης.

Οι φωτογραφίες μπορεί να εμφανιστούν μέχρι σε διάσταση 6×6, ενώ η διαδικασία διαρκεί 6 λεπτά. Τα περισσότερα απαραίτητα υλικά για τη διαδικασία περιέχονται στο Enfojer kit, ακόμη και το κόκκινο φως που λειτουργεί με μπαταρία, ώστε να μετατρέψετε το μπάνιο σε σκοτεινό θάλαμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα πίσω από το Enjofer ισχυρίζεται πως πρόκειται για φτηνότερο τρόπο εκτύπωσης σε σύγκριση με έναν οικιακό εκτυπωτή!