Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πλέον έχουν πάντα στην τσέπη τους ένα κινητό τηλέφωνο που φυσικά δείχνει την ώρα, το παραδοσιακό ρολόι δεν έχει χάσει ακόμη την αίγλη του, καθώς πολλοί εξακολουθούν να το φοράνε καθημερινά.

Μάλιστα, συχνά κάνουν την εμφάνισή τους περίεργα, ασυνήθιστα και ακριβά μοντέλα ρολογιών. Με το σκεπτικό αυτό, ένας σχεδιαστής αποφάσισε να τραβήξει στα άκρα την τάση αυτή, σχεδιάζοντας ένα ρολόι που φοριέται σαν… δαχτυλίδι!

Το Ring Clock σχεδιάστηκε το 2011 από τον Gusztav Szikszai στο πλαίσιο διαγωνισμού δημιουργίας προϊόντων που θα ήταν αδύνατο να κατασκευαστούν τότε, αλλά ίσως να γίνονταν σε 10 χρόνια. Ωστόσο, ο Gusztav Szikszai διαψεύστηκε μιας και το ιδιότυπο ρολόι του, μπορεί να περάσει στην παραγωγή μόλις δύο χρόνια αργότερα!

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, αποτελείται από έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό δακτύλιο. Ο εξωτερικός έχει τρεις διακριτές ζώνες. Η πρώτη φέρει δείκτες για το 24ωρο, η δεύτερη για τα λεπτά και η τρίτη έχει απλά κουκίδες που «απεικονίζουν» τα δευτερόλεπτα.

Το ρολόι παραμένει ανενεργό στο δάχτυλο, μέχρι τη στιγμή που ο χρήστης θα γυρίσει τον εξωτερικό δακτύλιο. Τότε τα LED θα ανάψουν, φωτίζοντας τους αριθμούς που δείχνουν την ώρα τη στιγμή εκείνη.

Το ρολόι-δαχτυλίδι φορτίζεται με τη βοήθεια ενός ασύρματου φορτιστή, ενώ η μπαταρία διαρκεί 3 χρόνια, χωρίς όμως τη δυνατότητα αλλαγής.

Η ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του Ring Clock αναζητά 287.000 δολάρια μέσω site χρηματοδότησης, ώστε να το βγάλει στην παραγωγή.