Αποδεικνύοντας τη δέσμευση της να εξελίσσει την εμπειρία tablet, η Toshiba Europe GmbH ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σειρά tablet Excite, διαστάσεων 25.7 cm (10.1”), που έρχεται σε τρεις χαρακτηριστικές εκδόσεις. Εξοπλισμένα με την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android, την Android™ 4.2, Jelly Bean, τα tablet Excite Pure, Pro και Write καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των απαιτητικών καταναλωτών.

Όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες με το Toshiba Keyboard Cover, το οποίο μπορεί αποκτηθεί και ως αξεσουάρ σε μετέπειτα αγορά. Το Keyboard Cover έχει ενσωματωμένο ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για γρήγορη και ακριβή εισαγωγή κειμένου, λειτουργώντας παράλληλα και ως προστατευτικό του tablet. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις των νέων tablet Excite Pure, Pro και Write της Toshiba θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Λεπτά και ελαφριά tablet με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
«Η αγορά των tablet εξελίσσεται διαρκώς», δήλωσε ο κ. Βασίλης Σύκαλος, Country Manager της Toshiba, Greece and Cyprus, Digital Products & ServicesΔιευθυντής Marketing του τμήματος Ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών της Toshiba Europe GmbH.

«Στην Toshiba είμαστε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της ραγδαίας ζήτησης των καταναλωτών, προσφέροντας υψηλής ποιότητας συσκευές που προσθέτουν νέες λειτουργίες στην εμπειρία tablet, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν, καθώς και να καταναλώσουν περιεχόμενο media με τις συσκευές τους. Χάρις σε όλα τα νέα μοντέλα Excite, και κυρίως με το Excite Write, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το tablet ως ένα δημιουργικό pad και να εξελίξουν τη δημιουργική και παραγωγική χρήση τους». Όλες οι εκδόσεις έχουν ασημένιο φινίρισμα με ανάγλυφο σχέδιο, που προσφέρει πιο σταθερό κράτημα. Τα tablet είναι εξίσου λεπτά, μόλις 10.5 mm, και βάρους από 600 grams.

Σε συνδυασμό με το προαιρετικό Keyboard Cover του tablet, που διαθέτει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Bluetooth, το συνολικό βάρος φτάνει μόνο το 1.1 kg. Όλες οι εκδόσεις έχουν μια ευρεία οθόνη, διαστάσεων 25.7cm (10.1”), σε κλίμακα 16:10 και υποστήριξη ten-finger touch. Επιπλέον, το tablet Excite Write είναι εξοπλισμένο με Corning® Gorilla™ Glass 2, που παρέχει προστασία στην οθόνη από γδαρσίματα και χτυπήματα. Ο μέσος όρος διάρκειας της μπαταρίας των νέων Excite tablets είναι 10 ώρες μετά από μία μόνο φόρτισμα.

Εξαιρετική ποιότητα ήχου και video

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η κάθε μοναδική έκδοση της νέας σειράς Excite tablet της Toshiba έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για τις ειδικές ανάγκες των χρηστών. Τα tablet Excite Pro και Write, τροφοδοτούμενα από τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή NVIDIA® Tegra™ 4 Quad-Core, συνδυάζουν επιδόσεις multitasking, εξαιρετικά γραφικά και ενεργειακή απόδοση. Ο συγκεκριμένος υψηλών επιδόσεων επεξεργαστής διαχειρίζεται όλες τις εργασίες με ευκολία, είτε πρόκειται για γρήγορη πλοήγηση στο διαδίκτυο, λήψη εικόνων HD, gaming υψηλής ποιότητας, ή παρακολούθηση περιεχομένου video στην υψηλής ευκρίνειας PixelPure οθόνη του tablet διαστάσεων 2560 x 1600.

«Οι επεξεργαστές NVIDIA Tegra προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία πολυμέσων στα νέα Excite tablets του πιο γνωστού brand παγκοσμίως, της Toshiba», δήλωσε ο Βασίλης Σύκαλος. «Ο επεξεργαστής Tegra προσφέρει στη σειρά Excite τη δυνατότητα εξαιρετικά γρήγορης πλοήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και νέα δημιουργικά και παραγωγικά εργαλεία, τα οποία θα απολαύσουν οι επαγγελματίες και οι υπόλοιποι καταναλωτές».
Προκειμένου να ενισχύσουν την εμπειρία πολυμέσων τα tablet Excite Pro και Write μεταδίδουν εξαιρετικές ακουστικές επιδόσεις, χάρη στα ενσωματωμένα stereo ηχεία harman kardon® και το λογισμικό DTS™ Sound enhancement. Ο εξαιρετικός ήχος και οι δυνατότητες video των νέων μοντέλων Excite, προσφέρουν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία στην compact, φορητή οθόνη του tablet.

Λειτουργίες handwriting με μοναδικό λογισμικό
Με το tablet Excite Write παρουσιάζονται για πρώτη φορά η νέα λειτουργία Toshiba Digitizer για tablet και το ειδικό Digitizer Pen για γρήγορη εισαγωγή δεδομένων, καθώς και οι εφαρμογές αναγνώρισης χειρόγραφων σημειώσεων Toshiba TruNote. Το Digitizer Pen είναι σχεδιασμένο για να μιμείται ένα κανονικό στυλό και την γραφική εμπειρία σε χαρτί, καθώς τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της Toshiba, επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν σκίτσα και σημειώσεις στην οθόνη, τα οποία μετατρέπονται αυτόματα σε ψηφιακό αρχείο, έτσι ώστε να μπορεί να διορθωθεί στις περισσότερες εφαρμογές Office.

Με την εφαρμογή TruNote, οι χρήστες μπορούν, επίσης, να ψάχνουν στα αρχεία με μια απλή χειρόγραφη κίνηση. Η λειτουργία TruCapture είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αντιγραφή περιεχομένου από ένα λευκό πίνακα ή πίνακα παρουσιάσεων μέσω webcam και της ψηφιακής αποθήκευσής του στο tablet. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το tablet Excite Write είναι ιδανικό για επαγγελματική και ψυχαγωγική χρήση.

Tablet εξοπλισμένα με χρήσιμο λογισμικό
Το προσιτό tablet Excite Pure είναι κατάλληλο για όλες τις λειτουργίες. Ο επεξεργαστής NVIDIA® Tegra™ 3, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα πλοήγησης, λήψης φωτογραφιών και αναπαραγωγής, καθώς και casual gaming, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για παιχνίδια 3D και σύνδεση σε δημοφιλή κονσόλες παιχνιδιών. Όλες οι εκδόσεις των νέων Excite tablet είναι εξοπλισμένες με ποικίλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του σετ εργαλείων Resolution+ της Toshiba, το οποίο εξελίσσει το περιεχόμενο του video, βελτιώνοντας το χρώμα, τις αντιθέσεις, τις λεπτομέρειες των άκρων, και μειώνοντας τον θόρυβο. Τα μοντέλα Excite Pro και Write, επωφελούνται επίσης από τις λειτουργίες 3D colour management και mobile texture enhancement.

Επιπλέον, τα tablet συμπεριλαμβάνουν το λογισμικό ThinkFree Office Mobile για Android, το οποίο διαθέτει παραγωγικές εφαρμογές και ποικίλα εργαλεία βελτίωσης ήχου, καθώς και μια σειρά χαρακτηριστικών σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του WiFi Certified Miracast™ στις εκδόσεις Pro και Write, που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν ασύρματα περιεχόμενο από το tablet σε μεγάλη οθόνη τηλεόρασης. Τέλος, τα tablet συνδέονται αυτόματα στο κατάστημα Google Play™, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 700,000 εφαρμογές διαθέσιμες για download.