Η νέα «μυστηριώδης» λειτουργία Home του Facebook θα κάνει το ντεμπούτο της σε μία συσκευή της HTC με την ονομασία «Myst», αλλά θα είναι διαθέσιμη και για όλες τις υπάρχουσες συσκευές Android, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν από το site AndroidPolice.

Η ανάπτυξη ενός ελαφρώς διαμορφωμένου συστήματος, που θα βασίζεται στο Android, για μία συσκευή της HTC, θα δώσει την ελευθερία στο Facebook να προσαρμόσει την εμπειρία των χρηστών με έναν τρόπο που οι εργοστασιακές εκδόσεις, δεν επιτρέπουν.

Αυτός ο τρόπος θα περιλαμβάνει μία εξατομικευμένη αρχική οθόνη, που θα περιέχει τις νέες κοινοποιήσεις στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο καθώς και πλήρη λειτουργικότητα του Facebook χωρίς να χρειάζεται η ενεργοποίηση της αντίστοιχης εφαρμογής.

Ωστόσο, ίσως να είναι περιορισμένο το κοινό που θα επιλέξει μία συσκευή καθαρά προσανατολισμένη στο Facebook, έτσι είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει ένα HomeScreen Launcher για όλα τα smartphones που χρησιμοποιούν Android.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Myst θα διαθέτει οθόνη 4,3 ιντσών με ανάλυση 720p, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 MSM8960, 1GB μνήμης RAM, κάμερα 5 megapixel και λειτουργικό Android 4.1.2 Jelly Bean, με περιβάλλον HTC Sense 4.5.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Home θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη παρουσίασή του από την εταιρία.