Ευχάριστα τα νέα για όλους όσοι φοβούνται τα αεροπλάνα από το διήμερο περιφερειακό σεμινάριο για την ασφάλεια των πτήσεων, το οποίο διοργανώνουν στη Λάρνακα το «Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης -Μέσης Ανατολής-Κύπρου», ο Εurocontrol και η Διεθνής Ομοσπονδία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΙFΑΤCΑ). Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τεχνολογίες του μέλλοντος, που θα βρίσκονται στα πιλοτήρια των αεροσκαφών αλλά και στα Κέντρα Ελέγχου Πτήσεων για τις επικοινωνίες μεταξύ πιλότων και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Παρουσιάσεις για τις μελλοντικές εξελίξεις έγιναν από τους ειδικούς που αναπτύσσουν τις τεχνολογίες της κατασκευάστριας εταιρείας των αεροσκαφών Αirbus και της εταιρείας εξειδικευμένου λογισμικού Consoft.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι τεχνολογίες και οι διαδικασίες που εξελίσσονται στην παρακολούθηση και την πρόβλεψη πορείας και θέσης των αεροσκαφών από τον Εurocontrol. Επίσης, εκ μέρους της ΙFΑΤCΑ παρουσιάστηκαν οι μέθοδοι που εξελίσσονται στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων.

Ακόμα, παρουσιάσεις έγιναν από εκπροσώπους των Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, της Αιγύπτου και του Λιβάνου για λύσεις που εφαρμόζονται σε ιδιαίτερες συνθήκες για επικοινωνία μεταξύ αεροσκαφών και ελεγκτών κ.α..

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνολικά 15 χώρες.