Στην τοποθέτηση τεσσάρων «έξυπνων» ηλιακών πάγκων προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης. Τα καινούργια παγκάκια λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης wi-fi, ενώ ξεκουράζονται. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν δύο παγκάκια στην 25ης Αυγούστου και δύο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον προσθήκη στον αστικό εξοπλισμό, η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου. Τα καινούργια παγκάκια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Αναστασάκης και Μαρία Καναβάκη.

«Ο Δήμος Ηρακλείου καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατά τρόπον ώστε να διευκολύνει με διάφορους τρόπους τη ζωή των δημοτών. Τα ηλιακά παγκάκια εντάσσονται σε αυτήν τη λογική και εφόσον αποδειχθούν λειτουργικά είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε κι άλλα», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.

Πηγή φωτογραφιών: neakriti.gr