Πρωτάρης ή προχωρημένος φωτογράφος; Ανακάλυψε τις φωτογραφικές μηχανές DSLR και ακολούθησε τις συμβουλές που θα σε κάνουν expert.

Η φωτογραφική μηχανή πάντα θα αποτελεί έναν τρόπο για να εξωτερικεύσουμε την καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού μας.

Ο Κωτσόβολος τώρα όμως μας δίνει και επιπλέον κίνητρα για να το κάνουμε, αφενός προτείνοντας τα καλύτερα DSLR μοντέλα της αγοράς στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, και αφετέρου, δίνοντάς μας tips για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Τι σημαίνει όμως DSLR; Πρόκειται για φωτογραφικές μηχανές που σε σχέση με τις συμβατικές compact,διαθέτουν πολύ μεγαλύτερους φακούς με καθρέφτη που επιτρέπουν να περάσει ακόμη περισσότερο φως. Αυτό οδηγεί σε πιο καθαρές εικόνες, ενώ επιπλέον, οι συγκεκριμένοι φακοί μπορούν να αλλαχθούν για να ταιριάζουν ακριβώς με το αντικείμενο που θέλεις να φωτογραφίσεις.

Όσο για τα πιο ενδεδειγμένα tips σχετικά με το πως θα την χρησιμποιήσεις, ο Κωτσόβολος σου δίνει μερικές έξυπνες και απλές συμβουλές.

– Ένας νέος χρήστης θα πρέπει να προσέξει ότι επιλέγοντας χαμηλές ταχύτητες κλείστρου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγει η φωτογραφία «κουνημένη». Γι’ αυτό προτείνεται η τοποθέτηση της κάμερας σε σταθερό σημείο ή σε τρίποδο

– Αναφορικά με το διάφραγμα της μηχανής, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μικραίνοντας το διάφραγμα, μικραίνουμε και την ποσότητα φωτός που περνά στον αισθητήρα, επομένως απαιτείται μικρότερη ταχύτητα κλείστρου για να φωτίσουμε το θέμα μας

– Σχετικά με τον φακό της μηχανής, ο 18-55mm είναι εξαιρετικός και θα καλύψει τις περισσότερες ανάγκες ειδικά των αρχάριων χρηστών. Είναι ευρυγώνιος και άρα δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν αποτελεσματικά θέματα τοπίων ή εσωτερικών χώρων και το Zoom του επιτρέπει τους πειραματισμούς με πορτρέτα

– Το zoom χρειάζεται προσοχή και φειδώ. Όσο μεγαλύτερο Zoom χρησιμοποιούμε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγει «κουνημένη» μία φωτογραφία

– Μαζί με μία DSLR ή Mirrorless φωτογραφική μηχανή, ο χρήστης είναι καλό να αποκτήσει και τα ακόλουθα τέσσερα πολύ βασικά αξεσουάρ: μία καλή θήκη μεταφοράς, ένα ουδέτερο φίλτρο (UV0) για την προστασία του φακού, μία δεύτερη μπαταρία και ένα τρίποδο για την αποφυγή «κουνημένων» φωτογραφιών.

Όσο για τον καλύτερο τρόπο να πάρεις μια πρώτη γεύση του τι ακριβώς σημαίνει DSLR, ο Κωτσόβολος διοργανώνει ένα ιδιαίτερο event κατά το οποίο όλοι οι «Φωτογράφοι» πρωτάρηδες ή προχωρημένοι έχουν τώρα την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το παρασκήνιο μιας φωτογράφισης μοντέλου, να ζητήσουν συμβουλές από επαγγελματία φωτογράφο του περιοδικού «ΦΩΤΟγράφος» και να φωτογραφίσουν οι ίδιοι την Ευαγγελία Αραβανή με τις οδηγίες του Αλέξανδρου Βογιατζάκη και του Γιώργου Μυριαγκού, επαγγελματιών φωτογράφων του Athens Art Studio!

Που και πότε; Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου από τις 17.00 μέχρι τις 21.00 στο κατάστημα Κωτσόβολος στο The Mall Athens, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 16.00 στο κατάστημα Κωτσόβολος στο Smart Park και ξανά την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στο The Mall Athens από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16.00.