Το πρώτο tablet της Google το οποίο κατασκευάστηκε από την ASUS είχε δεχθεί αρκετά καλές κριτικές από τους καταναλωτές αλλά και από την βιομηχανία όταν κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου. Μέχρι σήμερα όμως καμία από τις δυο εταιρείες δεν είχε αποκαλύψει, ούτε καν με την μορφή ένδειξης, τα καθαρά «νούμερα» των πωλήσεων του.

Μιλώντας στην Wall Street Journal o Οικονομικός Διευθυντής της ASUS, David Chang αποκάλυψε πως οι πωλήσεις του Nexus 7 σήμερα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο συσκευές κάθε μήνα. «Αρχικά ήταν, για παράδειγμα, 500 χιλιάδες μονάδες τον μήνα, μετά ίσως 600, 700 χιλιάδες» είπε. «Τον τελευταίο μήνα, πλησίασαν το 1 εκατομμύριο». Εκτίμησε μάλιστα πως μέχρι τώρα έχουν πουληθεί περίπου 2.9 εκατομμύρια συσκευές.

Η αύξηση αυτή, ειδικά σε μια πολυπληθής και ανερχόμενη αγορά οφείλεται σίγουρα στις θετικές κριτικές που έχει αποσπάσει το Nexus 7 και βέβαια στην διαθεσιμότητα του σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Με την περίοδο των εορτών να πλησιάζει, η Google ετοιμάζεται να αξιοποιήσει την επιτυχία του Nexus 7 με την κυκλοφορία δυο νέων συσκευών, ενός smartphone και ενός μεγαλύτερου tablet, αλλά και μιας ανανεωμένης έκδοσης του Nexus 7 με αποθηκευτικό χώρο 32GB και υποστήριξη 3G.

Την ίδια στιγμή όμως, αν και η Google σίγουρα νοιώθει ευχαριστημένη για την απήχηση της συσκευής της στους καταναλωτές, αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την επιτυχία του iPad. Η Apple μέσα σε μόλις τρεις μήνες, στην περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου πούλησε συνολικά 14 εκατομμύρια συσκευές iPad