Παρά το γεγονός πως η PlayMG δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 950.000 δολαρίων στο Kickstarter, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την φορητή παιχνιδομηχανή της, φαίνεται πως βρήκε τελικά τρόπο να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή της συσκευής.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοίνωσε πως το MG είναι τώρα διαθέσιμο για προ-παραγγελία στην τιμή των 149 δολαρίων, περίπου 114 ευρώ. Η προσφορά αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, οπότε και η τιμή των παραγγελιών θα ανέβει στα 169 δολάρια, δηλαδή 129.50 ευρώ.

Το MG είναι η πρώτη φορητή παιχνιδομηχανή που βασίζεται αποκλειστικά στο Android. Διαθέτει οθόνη 3 ιντσών, επεξεργαστή 1GHz, μνήμη 1GB RAM, φωτογραφική μηχανή 1.5 megapixel και χωρητικότητα 4GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD.

Υποστηρίζει ακόμα την χρήση του Play Store, μέσω του οποίου οι χρήστες του θα μπορούν να αγοράζουν και να παίζουν τα αγαπημένα τους Android παιχνίδια αλλά και βιβλία και ταινίες όπου οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες από την Google. Από τη στιγμή που η συσκευή προορίζεται μόνο για παιχνίδια, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση άλλων εφαρμογών.

Οι παραγγελίες αναμένεται να αποσταλούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενώ αν θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε το MG μέσω της ιστοσελίδας του στο www.playmg.com/buy-now.