Πριν από λίγες ημέρες, κάποιοι χρήστες του iPhone 5 ανέφεραν πως οι φωτογραφίες που έβγαζαν με το smartphone τους εμφάνιζαν μωβ λάμψεις γύρω από πηγές φωτός.

Αρχικά οι χρήστες απέδιδαν το συμβάν σε πρόβλημα της συσκευής, πιθανότατα στο γυαλί που κάλυπτε την κάμερα. Σήμερα όμως η Apple ανακοίνωσε πως το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και παρουσιάζεται σε πολλές κάμερες όταν υπάρχει έντονος φωτισμός.

Η αρχική απάντηση που είχε δοθεί σε χρήστη που αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα από το AppleCare ήταν πως οι εκλάμψεις ήταν φυσιολογικές.

Με νέο της μήνυμα όμως, το οποίο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, η Apple αναφέρει πως το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και προκύπτει από συνδυασμό έντονου φωτισμού και λανθασμένη γωνίας λήψης των φωτογραφιών.

«Πολλές μικρές φωτογραφικές μηχανές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε κάθε γενιά iPhone μπορούν να παρουσιάσουν κάποιας μορφής λάμψη στα άκρα της φωτογραφίας όταν λαμβάνουν φωτογραφίες με πηγές φωτός που βρίσκονται εκτός της σκηνής» αναφέρει η εταιρεία.

«Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η πηγή φωτός είναι τοποθετημένη σε γωνία (συνήθως ελάχιστα εκτός του πεδίου της σκηνής) έτσι ώστε να δημιουργεί αντανάκλαση στις επιφάνειες μέσα στην μονάδα της φωτογραφικής μηχανής και επάνω στον αισθητήρα της κάμερας».

Όσο για το πώς οι χρήστες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση των λάμψεων αυτών, η Apple συνιστά να αλλάξουν τη γωνία της λήψης όσον αφορά στον φωτισμό:

«Μετακινώντας ελαφρώς την κάμερα για να αλλάξει η θέση της ώστε το φως να εισχωρεί στον φακό, η καλύπτοντας τον φακό με το χέρι σας, το φαινόμενο μειώνεται ή εξαλείφεται».