Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο ρομποτικό πόδι

Οι χρήστες μπορούν να το ελέγχουν με την σκέψη τους


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
10:37
05/09/2012
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο ρομποτικό πόδι
loading

Μπορεί η τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε υπολογιστές με την σκέψη μας να απέχει αρκετά χρόνια ακόμα, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Veterans Affairs στο Long Beach της California όμως είναι πολύ κοντά στην δημιουργία του πρώτου τεχνητού ρομποτικού ποδιού.

Το σημαντικό είναι πως το σύστημα αυτό θα μπορεί να ελέγχεται μέσω ηλεκτροεγκεφαλικών σημάτων, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να το ελέγχει τα ρομποτικά πόδια μόνο με την σκέψη του!

Βέβαια το project είναι ακόμα στην αρχή και προς το παρόν το σύστημα μπορεί να εκτελέσει εντολές εκκίνησης και στάσης αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν καταφέρει να πετύχουν ανταπόκριση 100% χωρίς κανένα λάθος. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και ελπίζουν σύντομα να αρχίσουν να δοκιμάζουν επιπλέον εντολές οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να στρίβουν ή να κάθονται.

Το σύστημα προς το παρόν δοκιμάζεται σε υγιής ανθρώπους, αν όλα πάνε καλά όμως αναμένεται στο μέλλον να μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να περπατήσουν ξανά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει