Μερικές ημέρες μετά τη διακοπή της εκπομπής αναλογικού σήματος για τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και την παράλληλη έναρξη ψηφιακής εκπομπής για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», εξηγούμε τι πρέπει κάποιος να κάνει με τη συσκευή DVD εγγραφής που ήδη έχει και πώς αυτή συνδέεται με την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή του;

Εάν η συσκευή DVD εγγραφής δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 και εφόσον επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή των ψηφιακών προγραμμάτων του αποκωδικοποιητή, τότε το DVD εγγραφής θα πρέπει να παρεμβάλλεται μεταξύ του αποκωδικοποιητή και της τηλεόρασης, για να παίρνει εικόνα και ήχο από τον αποκωδικοποιητή. Στην περίπτωση αυτή επισημαίνουμε δεν θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός εγγραφής του DVD που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Οι συνδέσεις γίνονται με οποιοδήποτε καλώδια μεταφοράς ήχου και εικόνας (SCART, RCA ή HDMI).

Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον θέλετε να συνεχίσετε να γράφετε προγράμματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποκωδικοποιητή σαν συσκευή εγγραφής, και ως μέσο αποθήκευσης είτε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο είτε ένα USB MEMORY STICK.