Με αφορμή τις φήμες που ξέσπασαν πριν από λίγες ημέρες για επικείμενη αναβάθμιση κάποιων συσκευών της σειράς One σε Jelly Bean, η HTC δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ξέρουμε ότι οι υποστηρικτές της HTC έχουν ενθουσιαστεί με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Android. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα σχέδιά μας για αναβάθμιση των HTC One X, HTC One XL και HTC One S στο Jelly Bean.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σχετικά με τις αναβαθμίσεις, το χρονοδιάγραμμα μας, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την HTC και το Jelly Bean».

Ταυτόχρονα, σε Jelly Bean θα αναβαθμιστούν και οι εκδόσεις των παρόχων, όπως η AT&T και η T-Mobile αν και σε αυτές τις συσκευές η αναβάθμιση ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά.

Από την ανακοίνωση της εταιρείας απουσιάζει το HTC One V, το οποίο λόγω των «φτωχών» χαρακτηριστικών του (1GHz επεξεργαστής και μόνο 512MB μνήμης) είναι αμφίβολο ότι θα λάβει την αναβάθμιση. Απουσιάζουν ακόμα τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας όπως τα HTC Droid Incredible 4G LTE και το Evo 4G LTE, λογικό αφού η ανακοίνωση της εταιρείας επικεντρώνεται στη σειρά One.

Λογικό είναι από τη στιγμή που η αναβάθμιση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της δοκιμής να μην δίνεται ακόμα κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πιθανολογείται όμως ότι η αναβάθμιση θα ξεκινήσει προς το τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, είναι πολύ πιθανό μάλιστα η εταιρεία να την προγραμματίσει ώστε να συμπέσει με την αναβάθμιση κάποιων παλιών συσκευών της σε Ice Cream Sandwich.