proho.gr

Όταν είσαι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων στον κόσμο, τότε είναι λογικό ότι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις τις μάχες που σε ενδιαφέρουν.

Ο λόγος για την Apple φυσικά ή οποία, όπως αναφέρεται τουλάχιστον, κατάφερε να πείσει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τα Τηλεπικοινωνιακά Πρότυπα (ETSI – European Telecommunications Standardization Institute) να αποδεχτεί τη δική της πρόταση σε ότι αφορά τις nano SIM.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τα Τηλεπικοινωνιακά Πρότυπα ETSI εδρεύει στη Γαλλία και αριθμεί τα 786 μέλη από 56 χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης. Εκπροσωπεί κρατικές αρχές, χειριστές δικτύων, βιομηχανίες, παροχείς υπηρεσιών, ερευνητικούς φορείς και χρήστες. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, σε ότι αφορά στη συμμετοχή της Ευρώπης, στην ανάπτυξη, παγκοσμίως, της Τυποποίησης σε θέματα Τηλεπικοινωνιών, Ραδιοφωνίας και Τεχνολογίας της Πληροφόρησης.

Ήταν γνωστό άλλωστε ότι η Apple εδώ και αρκετό διάστημα ασκούσε πιέσεις στο Ινστιτούτο προκειμένου να επιλέξει το δικό της πρότυπο. Φαίνεται λοιπόν ότι τα κατάφερε καθώς τελικά το ETSI αποφάσισε πώς η εταιρεία του Tim Cook η Apple είχε την καλύτερη πρόταση έναντι εκείνων που είχαν από άλλες εταιρείες του χώρου, όπως η Nokia, η Motorola, κ.ά.

Οι νέες SIM θα είναι κατά 40% μικρότερες από άλλες εκδοχές που έχουμε δει ως τώρα, ενώ οι ακριβείς διαστάσεις τους θα είναι: 12.3×8.8×0.67 χιλιοστά.