Το GPS ανακαλύφθηκε το 1930!

Ωστόσο, δεν λειτουργούσε με δορυφορική τεχνολογία...


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23:33
21/05/2012
Το GPS ανακαλύφθηκε το 1930!
4
loading

Οι συσκευές πλοήγησης, τα γνωστά σε όλους μας GPS, έχουν αλλάξει οριστικά την εμπειρία της οδήγησης και έχουν διευκολύνει τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, δεν αποτελούν μια νέα εφεύρεση, καθώς τα πρώτα GPS κυκλοφόρησαν το 1930. Βέβαια, δεν χρησιμοποιούσαν δορυφορική τεχνολογία, αλλά χάρτινους… χάρτες.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός το τοποθετούσε στο ταμπλό του αυτοκινήτου – όπως ακριβώς κάνουμε σήμερα – και εισήγαγε το χάρτη της αρεσκείας του. Ένα καλώδιο, το οποίο συνδεόταν με το σύστημα ταχυμέτρου, έλεγχε το ρυθμό κύλισης του χάρτη. Με λίγα λόγια, ο χάρτης κινούταν ανάλογα με τη ταχύτητα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να δείχνει πάντα το σωστό σημείο.

Σε περίπτωση όμως που απομακρυνόσασταν από τη διαδρομή σας, θα έπρεπε να εισάγετε ένα νέο χάρτη και να βρείτε μόνοι σας το ακριβές σημείο της τοποθεσίας σας.

Η εφεύρεση, η οποία ανακαλύφθηκε από την ιστοσελίδα Retronaut, εικάζεται ότι προέρχεται από την Ιταλία, καθώς μια εκ των φωτογραφιών δείχνει ένα χάρτη της Brandizzo, μια πόλη κοντά στο Τορίνο.

Είναι απίθανο το «Inter Avto» να αποτελούσε συσκευή μαζικής παραγωγής, καθώς εκείνη τη περίοδο το αυτοκίνητο ήταν προνόμιο μονάχα της άρχουσας τάξης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar George Ghines

  Επι Μουσσολινι η Ιταλια εκανε θαυματα

  1. avatar loukos

   γιατι όλα τα συνδυάζεται με την πολιτική ?? ο μουσσολινι έδωσε το μυαλό στον εφευρέτη ???

   1. avatar Duke

    Καλά κάνει και το συνδυάζει. Στις μέρες μας υπάρχουν περισσότερα μυαλά, τα οποία οι πολιτικοί διώχνουν από τη χώρα.

    1. avatar fid3rakos

     σωστά ενώ ο μουσολίνι τα σκότωσε η τα έριξε στον πόλεμο να σκοτώσουν άλλους με της εφευρέσεις τους έλεος....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει