proho.gr
Σχεδιασμένη από τους David Lewis Designers, η BeoVision 12-65 προσφέρει μία εντελώς νέα σχεδιαστική έκφραση, με πολύ λεπτή και ελαφριά εμφάνιση, που πραγματικά καινοτομεί έναντι των βαρύτερων τηλεοράσεων πλάσμα που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Εκτός του ότι διαθέτει ένα υπέρ λεπτό πάνελ NeoPDP με την πλέον πρόσφατη και καλύτερη τεχνολογία πλάσμα, δύο αλουμινένια προφίλ που κάμπτονται προς τα μέσα σε σχήμα V – το ένα σε μαύρο και το άλλο σε φυσικό, εξαιρετικά γυαλιστερό αλουμίνιο – δημιουργούν μία οφθαλμαπάτη χαρίζοντας στην τηλεόραση μία λεπτή, ανάλαφρη και εξαιρετικά κομψή οπτική έκφραση.

Το πλαίσιο καθαυτό είναι ένα πολύ λεπτό (σχεδόν σαν έλασμα) φύλλο από μαύρο αλουμίνιο, με πάχος λίγων μόνο χιλιοστών, που δίνει την εντύπωση μίας συνεχούς γυάλινης επιφάνειας χωρίς ορατές ενώσεις.

Το ενσωματωμένο κεντρικό ηχείο βρίσκεται κάτω από την οθόνη και αποτελείται από πέντε ειδικής κατασκευής μονάδες ηχείου που καλύπτονται από μία ελαφρά κυρτή γρίλια σε φυσικό ανοδιωμένο αλουμίνιο και με μοτίβο οπών σε οργανικό σχήμα.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι βασική απαίτηση σε αυτή την τηλεόραση. Ακόμη και το μοτίβο των οπών μπροστά από τις μονάδες ηχείου έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με συγκεκριμένες ακουστικές προδιαγραφές.

Η πρόσθια πλάκα του ενσωματωμένου κεντρικού ηχείου τοποθετείται έτσι ώστε να προεξέχει λίγο, προσθέτοντας μερικά επιπλέον χιλιοστά στο πάχος του κάτω τμήματος της τηλεόρασης, ενώ διατηρεί ορισμένη ελαφρότητα στο συνολικό σχέδιο.

Η απόδοση του κεντρικού καναλιού του ενσωματωμένου ηχείου ταιριάζει με αυτή των πανίσχυρων ηχείων BeoLab 5 σε μία διάταξη ήχου surround.

Με την εξελιγμένη τεχνολογία Digital Signal Processing, οι μηχανικοί της ακουστικής ανύψωσαν το κεντρικό κανάλι έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι η ομιλία έρχεται κάπου από το μέσον της οθόνης και όχι κάτω από την τηλεόραση. Αυτό προσφέρει μια πιο φυσική ηχητική εμπειρία όταν παρακολουθείτε, για παράδειγμα, ειδήσεις ή εκπομπές με πολλή ομιλία.