Την ώρα που η αγορά δεν έχει ακόμα κατασταλάξει αν πρόκειται για το άγιο δισκοπότηρο της οικονομίας ή για μια τεράστια φούσκα, ένα είναι πάντως σίγουρο, πως το Bitcoin δεν είναι DVD!

Όσο να πεις διαφέρουν ολότελα, μόνο που αυτό έπαθε ο Ichim Bogdan Cezar από το Πλίμουθ της Αγγλίας, ο οποίος ξόδεψε 3.000 λίρες (3.500 ευρώ) σε έναν πάροχο εξοπλισμού Bitcoin που λειτουργούσε μέσω της Amazon μόνο και μόνο για να λάβει μια κόπια της παιδικής ταινίας «Boss Baby»!

boss baby

Άκουσε μεν τις φωνές του Στιβ Μπουσέμι και του Άλεκ Μπόλντουιν, μόνο που δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε παραγγείλει. Μιλώντας στην εφημερίδα «Plymouth Herald», ο Cezar είπε: «Ήταν πολύ οδυνηρό για μένα. Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν το γεγονός πως ένιωσα ότι η Amazon δεν ήταν πρόθυμη να καταβάλει καμία προσπάθεια για να πάρω πίσω τα λεφτά μου. Κατανοώ πως είναι μια τεράστια εταιρία και έχουν ίσως πολλά παράπονα, μόνο που αυτό είναι κάτι που συμβαίνει από τον Νοέμβριο».

Ο τύπος ήθελε να αγοράσει ένα προϊόν για το «κόψιμο» Bitcoins (Tanli ASIC Processing Bitmain AntMiner S9 13.5 TH/s) για τον γαμπρό του που ζει στη Ρουμανία και δεν παραδίδει εκεί προϊόντα η Amazon. Μόνο που έλαβε ένα DVD τελικά. Απευθύνθηκε μετά, όπως λέει, στον πωλητή, τη βρετανική Minifigures Direct Ltd, η οποία του είπε πως είχε γίνει λάθος αποστολή και μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου θα είχε το προϊόν στα χέρια του.

bitcoin

Μόνο που δεν έλαβε τίποτα τελικά και η χρέωση ολοκληρώθηκε κανονικά. «Δεν θα το έκανα θέμα, ήταν όμως πολλά τα λεφτά για να το αφήσω να περάσει έτσι». Και η περιπέτειά του με την Amazon θα συνεχιστεί, υπόσχεται…