Βρέθηκαν βακτήρια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που μπορεί να είναι… εξωγήινα

Δεν είμαστε τελικά μόνοι στο Υπερπέραν;


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
12:05
29/11/2017
Βρέθηκαν βακτήρια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που μπορεί να είναι… εξωγήινα
2
loading

Αν η Γη είναι ο μόνος πλανήτης που φιλοξενεί ζωή, αυτή είναι μια πεποίθηση που αμφισβητείται πολύ τα τελευταία χρόνια από τα μεγαλύτερα μυαλά της επιστήμης.

Τα οποία θα πανηγυρίζουν πιθανότατα τώρα από την ανακάλυψη κάποιων βακτηρίων στην εξωτερική επιφάνεια του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού που οι πρώτες ενδείξεις αποφαίνονται πως δεν προέρχονται από τον πλανήτη μας.

Οι αστροναύτες συλλέγουν συχνά δείγματα από το περίβλημα του Σταθμού, τα οποία αναλύονται αργότερα από τους ειδικούς πίσω στη Γη. Αυτό το κάνουν για να κατανοήσουν καλύτερα πώς δουλεύει ο Σταθμός και πώς ανταποκρίνεται στις αφιλόξενες συνθήκες του Διαστήματος.

AP_17318381119232

Κι ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο τόπος προέλευσης των βακτηρίων, ο ρώσος κοσμοναύτης Anton Shkaplerov εμφανίζεται πεπεισμένος πως είναι δείγματα εξωγήινης ζωής!

«Βακτήρια που δεν ήταν εκεί κατά την εκτόξευση της κάψουλας του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού εντοπίστηκαν στα επιχρίσματα», εξήγησε ο κοσμοναύτης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «ταξίδεψαν λοιπόν από κάπου στο Διάστημα και εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό της ατράκτου».

AP_17293590748474

Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μέλλει να αποδειχθεί όταν σταλούν τα δείγματα στη Γη, ο κοσμοναύτης υπέδειξε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος». Εμφανίζεται μάλιστα σίγουρος για την ανακάλυψή του, λέγοντας πως έχει εξετάσει συχνά γήινα βακτήρια που μεταφέρονται στο Σύμπαν με τις διάφορες αποστολές και δεν μοιάζουν καθόλου.

Θα πρέπει να περιμένουμε όμως τις περαιτέρω αναλύσεις για να δούμε αν είμαστε μόνοι ή όχι…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΦΩΤΗΣ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ

    Το σύμπαν έχει δισεκατομμύρια πλανήτες.Στατιστικά είναι δυνατόν πολλοί από αυτούς να μην έχουν Ζωή;Αλλωστε Ο Κρίκ που με τον Ουάτσον διετύπωσε ή μάλλον βρήκε την διπλή έλικα του ΔΝΑ το 1952 ,διετύπωσε και τη θεωρία ¨της Πανσπερμίας¨της ζωής στο Σύμπαν.

    1. avatar ΑΘΕΟΣ

      Και όλα τα όντα ασπάζονται τον χριστιανισμό:)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει