Το κόλλημά μας το κινητό μας τηλέφωνο έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Έτσι, η Χονολουλού της Χαβάης αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Όσοι λοιπόν περπατούν και δεν έχουν τα μάτια τους στον δρόμο, αλλά στο κινητό, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο έως και 99 δολαρίων.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στην αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 35 δολαρίων για την πρώτη παραβίαση του νόμου, 75 δολαρίων για τη δεύτερη και 99 δολαρίων από εκεί και πέρα.

defiohsio3

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη. Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο ο δήμαρχος της πόλης είχε τονίσει ότι «κανένας πεζός δεν θα πρέπει να διασχίζει δρόμο ή λεωφόρο, έχοντας τα μάτια στη συσκευή». Πέρα από τα κινητά, ο νόμος αφορά και «κάθε συσκευή με την οποία στέλνεις μήνυμα, βλέπεις σελίδες, λάπτοπ, βιντεοπαιχνίδι ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή».

defiohsio2

«Είναι ένα πραγματικό ορόσημο που θέτει ψηλά τον πήχη της ασφάλειας», δήλωσε στους New York Times ο Brandon Elefante, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο οποίος πρότεινε το σχετικό νομοσχέδιο.

defiohsio4

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.