Το μεγαλύτερο χειριστήριο ηλεκτρονικών παιχνιδιών στο κόσμο, 30 φορές το μέγεθος ενός κανονικού joypad, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο στα Guinness World Records Gamer’s Edition.

Η πλήρως λειτουργική συσκευή, η οποία αποτελεί αντίγραφο του κλασικού χειριστηρίου της κονσόλας Nintendo NES, έχει μεταφερθεί για εκθεσιακούς σκοπούς σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου.

Φυσικά το χειριστήριο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τα χέρια σας, εκτός βέβαια αν είστε… 51 μέτρα ύψους. Ωστόσο με τη βοήθεια ενός φίλου σας και με λίγυ δύναμη, ίσως καταφέρετε να παίξετε Super Mario.

Το χειριστήριο-γίγαντας αποτελεί δημιουργία μιας ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντελφτ της Ολλανδίας.

Ο Βρετανός φοιτητής μηχανολογίας Μπεν Άλεν, 23 χρονών, είναι ένας εκ των τριών συντελεστών που βοήθησαν στη προσπάθεια των Ολλανδών φοιτητών και δηλώνει «Αυτή η δημιουργία είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και συγκεκριμένα για το θρυλικό NES (Nintendo Entertainment System) της Nintendo».

«Ήταν μια απόφαση της στιγμής που πήραμε όλοι μαζί σε μία παμπ», συνεχίζει.

Οι διαστάσεις του χειριστηρίου υπολογίζονται στα 336cm x 159cm x 51cm, ζυγίζει 120 κιλά και ο χρόνος κατασκευής του υπολογίζεται στους πέντε μήνες. Συνολικά στοίχησε 4.000 βρετανικές λίρες.

Επίσης παρόντες στην εκδήλωση του Λονδίνου ήταν οι Βρετανοί κάτοχοι ρεκόρ ηλεκτρονικών παιχνιδιών Ryan Hart και Sami Çetin.

Ο πρώτος κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στα διεθνή πρωταθλήματα Street Fighter, μετρώντας περισσότερες από 450.

Ο δεύτερος δηλώνει επαγγελματίας παίκτης Super Mario Kart και κατέχει το ρεκόρ για το ταχύτερο γύρο στο παιχνίδι, με χρόνο 56,45 δευτερόλεπτα. «Είναι τιμή μου να αναγνωρίζομαι για το πάθος μου», δήλωσε.

Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ηλεκτρονικών παιχνιδιών έσπασε το FIFA με το παγκόσμιο τουρνουά που διοργάνωσε , στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 869.453 άνθρωποι.