Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NokiaWP, διέρρευσαν φωτογραφίες μερικών νέων κινητών της Sony, ένα εκ των οποίων φημολογείται πως τρέχει τα Windows Phone 7. Ωστόσο, το κινητό φέρει στο εξωτερικό του το λογότυπο της Sony Ericsson οπότε υποθέτουμε ότι η κατασκευή του άρχισε προτού η Sony αγοράσει μέρος της εταιρίας Ericsson τον Οκτώβριο του 2011 και ακολουθήσει «σόλο» καριέρα.

Την ίδια περίοδο, ο πρόεδρος της Sony , Μπερτ Νόρντμπεργκ, δήλωσε στo Wall Street Journal ότι αν και η ιδέα ενός Windows κινητού ακούγεται δελεαστική, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται τη παρούσα χρονική περίοδο να επενδύσει σε μια πλατφόρμα που υστερεί τεχνικών χαρακτηριστικών σε σχέση με το Android.

Αυτή η γραμμή σκέψης σε συνδυασμό και με τη σειρά κινητών Xperia, η οποία υποστηρίζει αποκλειστικά το Android λογισμικό, μας υποδεικνύουν ότι η Sony δεν είναι ακόμη διατεθειμένη να ασχοληθεί με τα Windows Phones.

Ωστόσο, αυτό το πρωτότυπο κινητό τηλέφωνο υποδεικνύει το αντίθετο. Εάν είναι πραγματικό, τότε θα είναι το πρώτο Windows Phone της Sony.

Η τελευταία φορά που η Sony ήρθε σε επαφή με λειτουργικό σύστημα της Microsoft ήταν όταν κυκλοφόρησε το Aspen, ένα κινητό τηλέφωνο της Sony Ericcson, όταν τα Windows Phones ονομάζονταν ακόμη Windows Mobile.

Προς το παρόν περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας που θα επιβεβαιώνει την ύπαρξη του κινητού της φωτογραφίας. Σε ένα μήνα, μάλιστα, θα το γνωρίζουμε σίγουρα, καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί το Mobile World Congress, στο οποίο η Sony θα γνωστοποιήσει τη νέα της σειρά προϊόντων.