proho.gr
Η προηγούμενη χρονιά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν και από τις καλύτερες για την RIM, με την απογοήτευση και τον εκνευρισμό να εκδηλώνεται τόσο από τους πελάτες της όσο και από τους μετόχους της, ενώ είχαν ακουστεί και φήμες περί αλλαγής των επί χρόνια CEOs της εταιρείας , Jim Balsillie και Mike Lazaridis.

Για να κατευνάσει κάπως την δυσαρέσκεια των επενδυτών στα μέσα του 2011, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να διορίσει μία ανεξάρτητη επιτροπή για να επιμεληθεί την δομή της ηγεσίας της. Το κυριότερο σημείο διαφωνίας ήταν ο διπλός ρόλος των co-CEOs ως συμπρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου και σήμερα μία έκθεση από την καναδέζικη έκδοση της Financial Post δείχνει ότι η επιτροπή θα μπορούσε να ετοιμάζεται να αναλάβει δράση.

Οι πηγές της εφημερίδας, αναφέρουν ότι η RIM ετοιμάζεται να ανακοινώσει την παραίτηση των δύο Balsillie και Lazaridis, από προέδρους και την θέση αυτή να λάβει πιθανότατα η Barbara Stymiest, πρώην στέλεχος της TSX και RBC και νυν μέλος της επιτροπής αναθεώρησης της RIM.

Να σημειώσουμε ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τον ρόλο τους ως συν-διευθυνόντων συμβούλων, η οποία παραμένει αμετάβλητη. Η προθεσμία της επιτροπής για τη λήψη απόφασης είναι η 31 Ιανουαρίου, οπότε και περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για αυτό σύντομα.