Ένα δισεκατομμύριο πολίτες θα προστεθούν στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό συνδρομητών σε διεθνές επίπεδο σε 5,6 δισ. άνθρωποι (το 72% του παγκόσμιου πληθυσμού), σύμφωνα με έρευνα του GSMA intelligence, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του mobile world company, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Στη διάρκεια των ετών 2010-2015, προστέθηκαν 1,4 δισεκατομμύρια νέοι συνδρομητές.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι δύο μεγαλύτερες αγορές σε διεθνές επίπεδο, στον τομέα των κινητών επικοινωνιών είναι της Ινδίας και της Κίνας, που θα έχουν το 45% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του GSMA Mats Granryd, η βιομηχανία κινητών επικοινωνιών συνεισφέρει με 3,1 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία το 2015, το 4,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ και απασχολεί 32 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Το μεγάλο στοίχημα της βιομηχανίας είναι το 5G, τα δίκτυα κινητής επικοινωνίας πέμπτης γενιάς που εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν εμπορικές εφαρμογές ακόμη και το 2018. Τα δίκτυα 4G είναι σήμερα διαθέσιμα σε περισσότερες από 150 χώρες.