Τα πλήρως αυτοματοποιημένο αυτοκίνητα της Google έχοντας διανύσει μέχρι τώρα 257.495 χιλιόμετρα, χωρίς να αποκτήσουν ούτε μία γρατσουνιά, ήρθε η ώρα, πιθανότητα λόγω ενός ανθρώπινου λάθους, να καταγραφεί και η πρώτη σύγκρουση του.

Ένα πρότυπο αυτοκίνητο, Toyota Prius, με αυτόματο οδηγό, συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα κοντά στα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια, δημιουργώντας, μάλιστα, καραμπόλα 5 αυτοκινήτων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε πως η σύγκρουση του αυτοκινήτου οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανθρώπινο λάθος, όταν ένας από τους υπαλλήλους ανέλαβε τα συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Η εταιρεία που δοκιμάζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Καλιφόρνιας και της Νεβάδας, δεν είχε μέχρι τώρα σημειώσει στο ιστορικό της κάποιο ατύχημα.

Αν και ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποιος άνθρωπος τελικά «κρατούσε» το τιμόνι, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι αισθητήρες του αυτοκινήτου, οι κάμερες και τα λέιζερ θα είχαν αποτρέψει την όποια σύγκρουση σε περίπτωση αυτόματης οδήγησης.

Ωστόσο, τελικά η σύγκρουση θα μπορούσε να αποδοθεί σε ένα «bug» στο λειτουργικό του συστήματος, που είναι υπεύθυνο για την οδήγηση.

Εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, δήλωσε πως η ασφάλεια αποτελεί τον πρώτιστο στόχο της και επιδιώκει να αποφύγει παρόμοια περιστατικά ακόμα και όταν ανθρώπινο χέρι οδηγεί το αυτοκίνητο.