Από τον προηγούμενο χρόνο ακούγονται φήμες για τα σχέδια της Apple για να μικρύνει ακόμα περισσότερο τις κάρτες SIM. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ότι συνεργαζόταν με την Gemalto, μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής SIM. Απώτερος στόχος της Apple είναι να αντικατασταθεί πλήρως η SIM με ένα προγραμματιζόμενο τσιπ, μέσα στο ίδιο το κινητό το τηλέφωνο. Αυτό βέβαια δεν είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα τους διάφορους πάροχους κινητής τηλεφωνίας.

Σήμερα, όμως η Anne Bouverot, διευθύντρια της Orange, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, επιβεβαίωσε ότι η Apple κατέθεσε πρόταση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων, για μια νέα κάρτα SIM, με ακόμα πιο συμπιεσμένη μορφή ακόμα και από αυτή της Micro-SIM που χρησιμοποιεί το iPhone 4 και το iPad.

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα, MobiFrench, η αιτία αυτής της επιμονής της Apple για ολοένα και μικρότερη σε μέγεθος SIM είναι για να μειώσουν ακόμα περισσότερο το μέγεθος του κινητού της τηλεφώνου, καθώς και για να καταπολεμήσει την αλλαγή συχνών συσκευών. Ειδικότερα με το τσιπ που θέλει να χρησιμοποιήσει, θα ήταν αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει κάποια αλλαγή.