H Skylogic, θυγατρική της Eutelsat Communications στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών και η skyDSL Global GmbH, πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών δορυφορικού Ίντερνετ στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας τους.

Η νέα συμφωνία, διάρκειας πέντε ετών και συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ, δίνει τη δυνατότητα στη skyDSL να προωθήσει στην αγορά της Ευρώπης την υπηρεσία Tooway™ επόμενης γενιάς.

Το Tooway™ παρέχεται μέσω του KA-SAT, του νέου δορυφόρου High Throughput Satellite της Eutelsat. Κάτω από την εμπορική ονομασία skyDSL2+, η skyDSL θα προσφέρει στους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις ταχύτητες λήψης (download) και εκπομπής (upload) που φτάνουν τα 10 Mbps και 4 Mbps, αντίστοιχα. Η υπηρεσία skyDSL2+ θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του 2011, μόλις ο δορυφόρος KA-SAT τεθεί σε φάση εμπορικής λειτουργίας, στις αγορές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας. Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην παροχή δορυφορικού Ίντερνετ σε χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα επικοινωνίας, η skyDSL έχει δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τη γκάμα των ευρυζωνικών της υπηρεσιών ώστε να καλύπτει τις ανάγκες οικιακών πελατών και μικρών επιχειρήσεων.

Η παροχή της υπηρεσίας Tooway™ θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του πρωτοποριακού δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2010. Ο δορυφόρος KA-SAT, ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (High-Throughput Satellite – HTS), με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να προσφέρονται με ανταγωνιστικό κόστος σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες από ολόκληρη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο KA-SAT βασίζεται στην τεχνολογία αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας Ka-band spotbeam, η οποία επιτρέπει τη χρήση τερματικού εξοπλισμού χαμηλού κόστους, εξασφαλίζοντας γρήγορη και οικονομική πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου. Το σύνολο των υποδομών του KA-SAT, ο δορυφόρος και οι οκτώ κύριοι σταθμοί δορυφορικής επικοινωνίας, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και συνδέονται μέσω ενός οπτικού δακτυλίου με το Διαδίκτυο, θα τεθούν σε πλήρη εμπορική λειτουργία στα μέσα του 2011.

Ο τερματικός εξοπλισμός που θα πρέπει να προμηθευτεί ο συνδρομητής της υπηρεσίας Tooway™, αποτελείται από ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα μόντεμ το οποίο συνδέεται στο PC μέσω θύρας Ethernet. Μετά από μια απλή διαδικασία εγκατάστασης οι συνδρομητές απολαμβάνουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στο Ίντερνετ. Παράλληλα, το Tooway™ μπορεί να συνδυαστεί με υπηρεσίες IP τηλεφωνίας και δορυφορικής τηλεόρασης (Direct-to-Home television).

Η υπηρεσία Tooway™ είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μέσα από ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων, οι οποίοι έχουν την ευελιξία να διαμορφώνουν εμπορικά πακέτα, που συνδυάζουν ταχύτητα μετάδοσης, όγκο δεδομένων και κόστος υπηρεσίας, με τρόπους που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε συνδρομητή στην εκάστοτε τοπική αγορά, είτε πρόκειται για οικιακή, είτε για επιχειρηματική χρήση.