Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κλείνει το 2023 για τη Sony, καθώς το Playstation 5 κατάφερε να πετύχει ένα άκρως εντυπωσιακό επίτευγμα, καθώς ξεπέρασε τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού μέσου GamesIndustry.biz, το σημαντικό αυτό ορόσημο έγινε πραγματικότητα στις 9 Δεκεμβρίου του 2023. Αυτό δηλαδή σημαίνει πως οι πωλήσεις του PS5 βρίσκονται πλέον μόλις μια εβδομάδα πίσω από τις αντίστοιχες του PS4, αν ευθυγραμμίσουμε το ντεμπούτο τους στα καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τον Ιούλιο, το PS5 βρισκόταν στις 40 εκατομμύρια πωλήσεις και δύο ολόκληρους μήνες πίσω από τις αντίστοιχες πωλήσεις του PS4.

Επομένως, η κονσόλα της Sony πούλησε περισσότερες από 10 εκατομμύρια κονσόλες σε διάστημα μικρότερο από 6 μήνες και η εμπορική της πορεία επιταχύνεται, αφού το χάσμα σε σχέση με το PS4 μίκρυνε, δεν μεγάλωσε περαιτέρω. Είναι εντυπωσιακό που το PS5 κατάφερε να ανακάμψει με τέτοιον τρόπο, αφού τον πρώτο καιρό το στοκ του στα καταστήματα ήταν πολύ περιορισμένο, κάτι που σίγουρα έβλαψε εν μέρει τις πωλήσεις.

Συνολικά, το PS5 είχε μια φανταστική χρονιά φέτος, με τις πωλήσεις του τον Νοέμβριο να είναι 376% αυξημένες στην Ευρώπη, σε σύγκριση πάντα με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

«Η επίτευξη αυτού του ορόσημου πωλήσεων του PS5 αποτελεί απόδειξη της σταθερής υποστήριξης της παγκόσμιας κοινότητας του PlayStation και του πάθους της για τις απίστευτες εμπειρίες που δημιουργούν οι ταλαντούχοι developers των PlayStation Studios και των συνεργατών μας.

Είμαστε ευγνώμονες για όλους τους παίκτες μας που έχουν συμμετάσχει στο ταξίδι του PS5 μέχρι στιγμής και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή είναι η πρώτη εορταστική περίοδος από την κυκλοφορία της κονσόλας που έχουμε όσο στοκ χρειάζεται – έτσι ώστε όποιος θέλει να αποκτήσει την κονσόλα, να μπορεί να το κάνει», δήλωσε για τη συγκεκριμένη επιτυχία ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan.