Την απόφαση να επιστρέψει στα παιχνίδια που αφορούν το UFC πήρε η EA Sports μετά από τρία χρόνια, με τον νέο τίτλο να αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PS5 και Xbox series X|S στις 27 Οκτωβρίου.

Το game η EA Vancouver με τη χρήση της μηχανής γραφικών Frostbite Engine για πρώτη φορά στο franchise, ωστόσο είναι μια μηχανή γραφικών που εδώ και χρόνια δουλεύει στο FIFA, το Madden και άλλους τίτλους της.

Η μεγαλύτερη προσθήκη είναι αυτή του Real Impact System που φαίνεται να δανείζεται όλα τα εξελιγμένα physics που βλέπουμε για παράδειγμα στα FIFA όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με πολλές βελτιώσεις που ζητούσε η κοινότητα για το UFC 5. Υπόσχεται να προσφέρει νέα συστήματα ομαλότατων physics και σωματιδίων φέρνοντας μια 1:1 αναπαράσταση ενός Pay-Per-View main event στην οθόνη σας.

Χάρη στο νέο εργαλείο animation προσώπων οι φυσιογνωμίες των μαχητών είναι καλύτερες από ποτέ με πάνω από 64.000 διαφορετικές γκριμάτσες. Επίσης οι φωτορεαλιστικές τους απεικονίσεις τονίζονται περισσότερο από το προηγμένο body sculpting και strand based hair, στα επικά replays και τις χαρακτηριστικές τηλεοπτικές στιγμές του UFC 5.