Οι ιερόδουλες στη Βραζιλία δεν είναι λίγες. Από τη μία το γεγονός ότι η πορνεία είναι νόμιμη από το 2002, από την άλλη η μεγάλη φτώχεια… Ελέω Μουντιάλ όμως, οι «επαγγελματίες» του έρωτα αυξάνονται κατακόρυφα στη χώρα, καθώς το κέρδος θα είναι πιο εύκολο. Δε θα είναι όμως και μεγαλύτερο σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς στη Βίλα Μιμόζα οι κοπέλες θα προσφέρουν 50% έκπτωση στους Άγγλους οπαδούς, διότι «ταξίδεψαν από πολύ μακριά», όπως λένε.

Περί τις 4.000 κοπέλες στράφηκαν στον πληρωμένο έρωτα τον τελευταίο καιρό –σύμφωνα με τη Mirror- αναμένοντας τους οπαδούς των 32 ομάδων που κατέφθασαν στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που ξεκινά σήμερα. Ένα κοινό 3,7 εκατομμυρίων ποδοσφαιρόφιλων τουριστών, είναι μεγάλο δέλεαρ. Η Βίλα Μιμόζα είναι μια εργατική συνοικία που φιλοξενεί τους περισσότερους οίκους ανοχής, το προσωπικό των οποίων έχει αυξηθεί κατά πολύ πλέον. Άλλωστε, είναι και το μέρος με την περισσότερη… κίνηση, καθώς απέχει κάτι λιγότερο από ένα μίλι από το στάδιο Μαρακανά και περί τα έξι από την φημισμένη παραλία Capacabana.

Σημαίες στολίζουν τους δρόμους της συνοικίας και οι κοπέλες κυκλοφορούν με μπλουζάκια της Αγγλίας και μικροσκοπικά μπικίνι, έτοιμες να υποδεχθούν ιδίως τους φαν από τη Μεγάλη Βρετανία, που αποτελούν τον βασικό «στόχο» τους. Ο λόγος βέβαια, δεν είναι αυτός που αναφέρουν οι ίδιες –ότι «ταξίδεψαν από πολύ μακριά». Για τους Βρετανούς λοιπόν μισή ώρα σεξ θα τους κοστίσει περί τα 20 ευρώ (16 λίρες Αγγλίας) και μία ώρα περίπου 32 ευρώ (26 λίρες), με τις κοπέλες να σκέφτονται ότι μπορεί κάποιος από αυτούς να τους ζητήσει να τον ακολουθήσουν κατά την επιστροφή του στην πατρίδα και έτσι, πέρα από ένα αγγλικό διαβατήριο, να αποκτήσουν και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο… μουντιαλικός πυρετός καλά κρατεί και τα κορίτσια είναι έτοιμα, περιμένοντας στους δρόμους, καθότι πολλοί δε γνωρίζουν ότι τα μπαρ της συνοικίας Βίλα Μιμόζα χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα των οίκων ανοχής. Ο λόγος; Είναι παράνομο τόσο το να διαχειρίζεται κανείς έναν εξ αυτών, όσο και το να εξωθεί μια κοπέλα στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου.

Εκείνες όμως από πολλές έγιναν… πάμπολες για χάρη των φαν του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Έγινα ιερόδουλη πριν τρεις εβδομάδες. Ξέρω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος λόγω Μουντιάλ και χρειάζομαι τα χρήματα για να στηρίξω την οικογένεια μου, να πληρώσω το ενοίκιο και τους λογαριασμούς», λέει η 20χρονη Μελ και συμπληρώνει: «Περιμένουμε τους Άγγλους. Δε μιλάω τη γλώσσα τους, αλλά θα επικοινωνήσω με άλλους τρόπους μαζί τους. Άλλωστε, είναι ένας τρόπος για να διευρύνω τους ορίζοντες μου (!)».

Η 22χρονη ξαδέλφη της, Σουέλεν, είναι μητέρα ενός παιδιού, αλλά απέκτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Chocolate». Ντυμένη με ένα λευκό μπλουζάκι με τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας ομολογεί πως «ανυπομονώ για την έναρξη του Μουντιάλ για να γνωρίσω αυτούς τους συμπαθέστατους άνδρες από την Αγγλία και κυρίως από το Λονδίνο. Βέβαια και θέλω να πάρει το τρόπαιο η Βραζιλία, αλλά εγώ δε θα μπορώ να δω τα παιχνίδια, καθώς θα είμαι πολύ απασχολημένη».