Το newsbeast.gr σας ταξιδεύει στα 12 γήπεδα του Μουντιάλ, τα οποία θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Δείτε ποια είναι τα στάδια στα οποία θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα.

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στο νέο γήπεδο της Κορίνθιανς το Arena de Sao Paulo στις 12 Ιουνίου και τον τελικό θα φιλοξενήσει το περίφημο Maracana στις 13 Ιουλίου.


Arena Pantanal – Cuiaba

Στην πόλη Cuiaba της Βραζιλίας βρίσκεται το Arena Pantanal, το οποίο κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα στην περιοχή αποτελεί και κεντρικό θέμα της κατασκευής του σταδίου από τα πρώτα στάδια δημιουργίας του.

Το στάδιο, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2013, θα φιλοξενήσει μόλις τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων, ενώ η χωρητικότητά του είναι 42. 968. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν παλιότερα το Estadio Jose Fragelli.

Το νέο γήπεδο έχει προσαρμόσιμη δομή, καθώς είναι δυνατή η μείωση του μεγέθους του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, οι τοπικές ομάδες Mixto και Operario να εκμεταλλευτούν το νέο γήπεδο μετά το τέλος του Μουντιάλ.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Arena Pantanal:

13 Ιουνίου: Χιλή – Αυστραλία (01.00)

17 Ιουνίου: Ρωσία – Νότια Κορέα (01.00)

21 Ιουνίου: Νιγηρία – Βοσνία (01.00)

24 Ιουνίου: Ιαπωνία – Κολομβία (23.00)