Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή επιβλήθηκε σε οπαδό ο οποίος πιάστηκε από τις κάμερες στο γήπεδο της Νις, «Αλιάντς Ριβιέρα», να χαιρετά ναζιστικά στη διάρκεια των επεισοδίων στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ τον περασμένο Αύγουστο. Το ματς διεκόπη μετά από τους διαπληκτισμούς των παικτών της «ΟΜ» με τους «ultras» των γηπεδούχων, αλλά και τις αψιμαχίες μεταξύ των δύο πάγκων.

Οι γαλλικές αρχές εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες και εντόπισαν τον οπαδό που έκανε ναζιστικές χειρονομίες την ώρα που γινόταν «μάχη» στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη. Τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, ενώ παράλληλα του απαγορεύτηκε η είσοδος σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Νις έχασε δύο βαθμούς εξαιτίας των επεισοδίων που ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το γαλλικό ποδόσφαιρο με την έξαρση των φαινόμενων βίας. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος», ανέφερε η Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου. «Θα πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί και να απαγορεύσουμε δια βίου την είσοδο στα γήπεδα σ’ αυτούς τους ανθρώπους με το που επιδείξουν την παραμικρή ανεξέλεγκτη συμπεριφορά. Ο χουλιγκανισμός καταδικάζεται και δεν είναι αποδεκτός στα γήπεδα», ανέφερε Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, Υπουργός Παιδείας και ο υπεύθυνος για τον αθλητισμό.

Ωστόσο, τα επεισόδια και οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών δεν έχουν κοπάσει παρά τις συλλήψεις. Τον περασμένο μήνα πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της Μπορντό δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Σεντ Ετιέν και 16 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Επιπλέον, οι οπαδοί της Ανζέ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο σε ματς με τη Μαρσέιγ. Με την λήξη του αγώνα οι οπαδοί της Μαρσέιγ κινήθηκαν εναντίον τους, αλλά τους σταμάτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Δύο «ultras» της Μαρσέιγ συνελήφθησαν για το ρόλο τους στα επεισόδια. Εισβολή οπαδών έγινε και στο ντέρμπι μεταξύ της Λανς και της Λιλ. Οι πολιτικοί και οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν για την αύξηση των φαινόμενων βίας στα γήπεδα με το γαλλικό ποδόσφαιρο να μην αντιμετωπίζει στον ίδιο βαθμό προβλήματα όπως αντιμετώπισαν στο παρελθόν το αγγλικό, το ιταλικό και το γερμανικό.