Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου του 2020, φέρνουν στη δημοσιότητα τα ΜΜΕ της Αργεντινής.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Todo Noticias και Clarin, που επικαλούνται μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση στην έκθεση που συνέταξε το ιατρικό συμβούλιο, ο Μαραντόνα πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σε μια έκθεση που αναμένεται να δημοσιευτεί στις 3 Μαΐου.

Θυμίζετε πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ έπρεπε να υποβληθεί και σε θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Παρ’ όλο που η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία ανέφερε ότι ο Μαραντόνα πέθανε λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου, τόνισε ότι κανείς από το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στον Αργεντινό, που υπέφερε από κίρρωση και καρδιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Sputnik, ο Μαραντόνα δεν ακολούθησε κανένα ειδικό σχέδιο διατροφής, κάτι που «ήταν απερισκεψία και απειρία», ανέφεραν οι πηγές στην Todo Noticias.

Μυστήριο με την ώρα του θανάτου του: Πέθανε στη 1 το μεσημέρι ή μετά;

Μια άλλη κρίσιμη λεπτομέρεια που αναφέρεται στην έκθεση ήταν η ώρα του θανάτου του Μαραντόνα. Το ιατρικό συμβούλιο είπε ότι ο Μαραντόνα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., στη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, η νοσοκόμα Νταχιάνα Μαδρίδ και ο Ρικάρντο Αλμιρόν, οι οποίοι φρόντιζαν τον Ντιέγκο μετά από την εγχείρηση στον εγκέφαλο, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωί.

Αργότερα η νοσηλεύτρια απέσυρε τη δήλωσή της αυτή, «έπειτα από προτροπή της ιατρικής εταιρείας στην οποία εργάζεται», όπως η ίδια είπε.

Το παραϊατρικό προσωπικό, που έφτασε με το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Μαραντόνα, πιστοποίησε τον θάνατό του στις 13:15 ώρα Μπουένος Αϊρες. Οι νοσοκόμες δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την Clarin, όλα τα παραπάνω ενδέχεται να ωθήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο». Εάν κριθούν ένοχα, τα επτά άτομα που ερευνώνται, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μεταξύ 15 και 25 ετών.

Ο προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε καθώς και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοζάτσοφ, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι έκαναν αυτό που θεωρούσαν καλύτερο για τον Αργεντινό σταρ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.