Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας, Σεμπάστιαν Βιεϊρα, ο οποίος αγωνίζεται στην Κολομβία με τη Ζούνιορ ντε Μπαρανκουίλα, είναι με 395 παιχνίδια ο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα ματς πρωταθλήματος με την ίδια ομάδα.

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory, διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, που μελέτησε 540 ομάδες σε 35 κορυφαίες κατηγορίες παγκοσμίως (ανάμεσά τους δεν είναι η ελληνική Super League), τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο τερματοφύλακας της Λέστερ, Κασπέρ Σμάιχελ, (372 παιχνίδια πρωταθλήματος) ξεπερνά τον Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα / 340) και τον Ισπανό τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ ντε Χέα (337).

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης (από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της) που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος για τους Μαδριλένους την τελευταία δεκαετία (322), ο Σέζαρ Αθπιλικουέτα (292) για την Τσέλσι, ο Σέρχιο Αγουέρο (272) για τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Μάρκο Βεράτι (221) για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο μέσος αριθμός παιχνιδιών τα τελευταία δέκα χρόνια για τον παίκτη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανά ομάδα κυμαίνεται μεταξύ 263 στην αγγλική Premier League έως 125 στην Α-League της Αυστραλίας.

Και τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται στις πρώτες οκτώ θέσεις της κατάταξης, αποτέλεσμα που δείχνει ότι η σταθερότητα συμβαδίζει με τα χρήματα και ότι η κινητικότητα των παικτών επιδεινώνεται, όταν οι σύλλογοι δεν διαθέτουν πόρους, όπως αναφέρει η σχετική μελέτη.