Το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 90′ άφησε ακόμη πιο πίσω την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα…

Πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος και φέτος, 3η σερί χρονιά, δεν υπάρχουν. Η διαφορά από τη Λίβερπουλ, άλλωστε, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Και μεγαλώνει συνεχώς. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας υπολογίζοντας ότι θα περάσει ένα ήρεμο απόγευμα, αλλά τελικά έτρεχε και δεν έφτανε. Και στο τέλος, όντως, δεν έφτασε… Η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 39ο λεπτό με το γκολ του Τοσούν, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν μέχρι το 82′. Σε εκείνο το σημείο ο Αγουέρο ισοφάρισε και λίγα λεπτά μετά, στο 87′, ο Αργεντίνος βρήκε ξανά δίχτυα και έγραψε το 2-1. Όλοι, όπως είναι λογικό, πίστεψαν εκείνη τη στιγμή ότι οι «Πολίτες», έστω με άγχος, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αλλά το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 90′ έφερε το 2-2 και το σοκ…

Πάλι γκέλα…
Η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με στόχο τη νίκη ώστε να αρχίσει, επιτέλους, ένα σερί και να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις, αλλά για ακόμη μία φορά δεν τα κατάφερε… Αν και προηγήθηκαν στο 45′ με τον Μαρτινέλι, οι «κανονιέρηδες» δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Φλεκ στο 83′, με τις «λεπίδες» να φεύγουν με βαθμό από το Λονδίνο και την Άρσεναλ να είναι στη 10η θέση με 11 ισοπαλίες σε 23 αγωνιστικές.

Τα μοίρασαν…
Γουέστ Χαμ και Εβερτον έπαιξαν για τη νίκη, αλλά τελικά καμία εκ των δύο δεν πανηγύρισε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και άνοιξαν το σκορ στο 40′ με τον Ντιόπ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα και συγκεκριμένα στο 44′ με τον Λιούιν. Το σκορ, επομένως, στο 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ισοπαλία… σαν ήττα
Στο Μπράιτον-Αστον Βίλα οι τρεις βαθμοί ήταν το μόνο που σκέφτονταν οι δύο ομάδες, αφού δίνουν μάχη για την παραμονή τους. Και θα συνεχίσουν να τη δίνουν, αφού καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, μένοντας στο 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Τροσάρ στο 38′, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση με τον Γκρίλις στο 75′ (1-1).

Τρελή ανατροπή οι «Λύκοι»!
Τα γκολ των Μπεντνάρεκ (15′) και Λονγκ (35′) είχαν φέρει τη Σαουθάμπτον μπροστά στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, απέναντι σε μια Γουλβς που έμοιαζε αγνώριστη. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν η γνώριμη δυνατή Γουλβς και αυτό το κατάλαβαν καλά οι γηπεδούχοι, οι οποίοι τα έχασαν όλα… Η μείωση του σκορ από τον Πέδρο Νέτο στο 53′ (2-1) έδωσε πίστη στους φιλοξενούμενους και από εκεί και πέρα ο Ραούλ Χιμένες με δύο γκολ (65′ πεν. και 76′) έγραψε το 2-3, ανατρέποντας τα πάντα.

Ελπίδα με Πούκι
Η τελευταία Νόριτς υποδέχθηκε την προτελευταία Μπόρνμουθ και κατάφερε να πάρει τη νίκη και παράλληλα το δικαίωμα στην ελπίδα για τη συνέχεια. Το γκολ του Πούκι στο 33′ με πέναλτι ήταν αυτό που έκρινε τα πάντα, με τη Μπόρνμουθ να παίζει και με 10 παίκτες στη συνέχεια, αφού αποβλήθηκε ο Κουκ.