Αναμετρήσεις σημαντικές για την εξέλιξη του πρωταθλήματος περιλαμβάνει το δεύτερο «πιάτο» της 16ης αγωνιστικής της Super League, η οποία είναι η τελευταία για το 2019.

Ρεβάνς από το 4-0 του πρώτου γύρου θα προσπαθήσει να πάρει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Άρη. Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη παραμένουν αήττητοι εδώ και εννέα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ μια νίκη θα τους πάει στο +3 από τους «κιτρινόμαυρους» στην βαθμολογία. Από την άλλη, η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ χωρίς τους Ματίγια, Σούντγρεν και Ντιγκινί θέλει αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει στο παιχνίδι των playoffs. Για τους γηπεδούχους δεν είναι διαθέσιμοι οι Σένκεφελντ, Γιόχανσον και Κολοβό.

Στον Βόλο δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός. Η ομάδα του Χουάν Φεράντο είναι στην 11η θέση και προέρχεται από βαριά ήττα με 4-0 από τον Άρη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 4-1 της ΑΕΛ, μετρούν 12 γκολ ενεργητικό στις 3 τελευταίες αγωνιστικές και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού είναι οι Ποντένσε και Λάζαρος, ενώ δεν υπολογίζονται οι Ρατζέλοβιτς και Τοροσίδης.

Την αυλαία σήμερα ανοίγει η αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και του Πανιωνίου, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την «αναγέννηση» έπειτα από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είναι στην προτελευταία θέση με 6 βαθμούς ενώ οι «βυσσινί» είναι στην 10η θέση με 19.

Τέλος, ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο με τους Κρήτες να αγνοούν φέτος τους βαθμούς εκτός έδρας (πλην του παιχνιδιού κόντρα στον Παναθηναϊκό) και θέλουν να «σπάσουν» το κακό αυτό σερί στην τελευταία αγωνιστική ημέρα του 2019.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΑΕΛ – Πανιώνιος (15:00, Novasports1HD)

Παναιτωλικός – ΟΦΗ (17:00, ERTSPORTSHD)

Βόλος – Ολυμπιακός (17:15, Novasports2HD)

Παναθηναϊκός – Άρης (19:30, Novasports1HD)