Για μία νέα θητεία στους Ντάλας Μάβερικς ετοιμάζεται ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τους Μάβερικς, ο Γερμανός αστέρας θα βοηθήσει στην πρόσληψη τόσο του νέου γενικού διευθυντή, όσο και του επικεφαλής προπονητή, ενώ θα παρέχει συμβουλές και σε άλλες αποφάσεις.

Η κίνηση ήρθε δύο ημέρες μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας, Μαρκ Κιούμπαν, να οδηγήσει στην έξοδο από τους Μάβερικς τον μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή, Ντόνι Νέλσον, και μία ημέρα μετά την παραίτηση του προπονητή Ρικ Καρλάιλ.

«Ο Μαρκ Κιούμπαν με πλησίασε προσφέροντας μου τον ρόλο του ειδικού συμβούλου και είμαι ευτυχής που θα υποστηρίζω τους Μαβς μου», δήλωσε ο Νοβίτσκι μετά τη συμφωνία, προσθέτοντας: «Ο Ντόνι Νέλσον και ο Ρικ Καρλάιλ ήταν και οι δύο μέντορές μου και έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην καριέρα μου, αλλά και στην επιτυχία της ομάδας».

Ο Νόβιτσκι, ο οποίος «κλείνει» τα 43 το Σάββατο (19/6), αγωνίστηκε και τις 21 σεζόν του ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς, οδηγώντας τους στο μοναδικό πρωτάθλημα της Ιστορίας τους το 2011 και κερδίζοντας τον τίτλο του MVP των τελικών.