Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο άγγιξε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά τελικά κατέκτησε το ασημένιο μετά την ήττα από την Ουγγαρία στα πέναλτι, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων αφού για ακόμη μία φορά, σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση, ανέβηκε στο βάθρο και επιβεβαίωσε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου.

Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος ήταν συντετριμμένος μετά το τέλος του τελικού, ζητώντας συγγνώμη από τους παίκτες για το «χειρότερο προπονητικό λάθος της ζωής μου», όπως είπε. Ό,τι κι αν έγινε, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και πάντα θα είναι υπερήφανη για αυτή την ομάδα.

Μια ομάδα που είναι πάντα εκεί στα μεγάλα ραντεβού, έτοιμη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για το καλύτερο δυνατό, καταφέρνοντας να έχει πλέον… σχεδόν μόνιμη παρουσία στο βάθρο στις μεγάλες διοργανώσεις. Όπως έγινε δηλαδή και σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Θα μπορούσε να είναι και στο υψηλότερο σημείο του βάθρου αυτή τη φορά η Εθνική Ελλάδας αλλά και η 2η θέση στον κόσμο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι τεράστια επιτυχία.