Η Μπαρτσελόνα κινδύνευε με αποκλεισμό από το Champions League από τη στιγμή που η UEFA ανακοίνωσε ότι θα έκανε δική της έρευνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα που αναστάτωσε το ισπανικό ποδόσφαιρο, τα νέα όμως είναι ευχάριστα, τελικά, για τους Καταλανούς.

Είναι μια υπόθεση που προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και την έντονη αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η Μπάρτσα, η μεγάλη αντίπαλός της, αποδείχθηκε ότι είχε καταθέσει 7 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανίας.

Είναι όμως και μια υπόθεση που δεν θα έχει την παραμικρή συνέπεια για τη Μπαρτσελόνα, αφού η UEFA έκανε γνωστό, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ότι δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας της ομάδας. Μια απόφαση που ενδεχομένως να σχετίζεται και με το… ταξίδι-αστραπή που είχε κάνει στη Λιουμπλιάνα ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα προκειμένου να συναντήσει τον ομόλογό του της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ειτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, η ουσία δεν αλλάζει: Η UEFA δεν θα τιμωρήσει τη Μπαρτσελόνα, η οποία θα πάρει κανονικά μέρος στο Champions League της νέας σεζόν.