Ο Καρίμ Μπενζεμά αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από 14 χρόνια εκεί και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στην Αλ Ιτιχάντ για 600 εκατ. ευρώ, τονίζοντας στις πρώτες του δηλώσεις ότι το έκανε επειδή είναι μουσουλμάνος και η Σαουδική Αραβία είναι μουσουλμανική χώρα.

Ο Γάλλος φορ, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα, έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στη Ρεάλ και τώρα ετοιμάζεται να παίξει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας με τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ, η οποία του πρόσφερε 600 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο τριών χρόνων. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος υποστήριξε ότι το κίνητρό του δεν είναι οικονομικό.

«Νιώθω καλά και είμαι χαρούμενος που θα παίξω σ’ αυτόν τον θρυλικό σύλλογο. Φυσικά και είναι μία πρόκληση για μένα, μία καινούρια ζωή και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Είναι ένας σύλλογος που έχει οπαδούς με πολύ πάθος και πολλά τρόπαια. Γιατί στη Σαουδική Αραβία; Είμαι Μουσουλμάνος και αυτή μία μουσουλμανική χώρα. Πάντα ήθελα να ζήσω εδώ.

Έπαιξα για τη Ρεάλ, κέρδισα εκεί και είμαι περήφανος που είχα τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω τη Μαδρίτη και να τελειώσω με τον τρόπο που ήθελα. Εύχομαι να φέρω στη νέα μου ομάδα το ποδόσφαιρό μου και το πιο σημαντικό να κερδίσουμε τίτλους. Μου αρέσει να κερδίζω. Είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα και θα ήθελα να βοηθήσω να εξελιχθεί η ομάδα περισσότερο από ό,τι είναι τώρα, παρόλο που ήδη ηγείται.

Θα ήθελα πραγματικά να ανεβάσω ψηλά τον σύλλογο, γιατί έχει πάθος και του αξίζει να είναι στην κορυφή. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό και όπως ήδη επανέλαβα υπάρχει πολύ πάθος. Οι οπαδοί είναι πολύ σημαντικοί και με το πάθος του μάς δίνουν το κίνητρο να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Μπενζεμά, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο που παίζει στην Αλ Νασρ.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ήδη εδώ. Είναι φίλος και χαίρομαι που θα τον δω στη Σαουδική Αραβία. Φαίνεται ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα εξελίσσεται. Τα τρόπαια είναι πολύ πολύ σημαντικά. Είναι δύσκολο να κερδίζεις, αλλά όχι αδύνατο. Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα ήθελα να κερδίσω τρόπαια για την ομάδα και τον κόσμο.

Όταν συζήτησα με την οικογένειά μου τη μετακίνησή μου στη Σαουδική Αραβία χάρηκα όλοι πολύ. Θα έρθουν όλοι μαζί μου. Το μήνυμά σε όλους τους μικρούς που παίζουν ποδόσφαιρο, που το αγαπούν, είναι να έχουν τα όνειρά τους, να δουλέψουν σκληρά, να σεβαστούν τους κανόνες του παιχνιδιού, που σημαίνει να σέβεται ο ένας τον άλλον και πάντα να απολαμβάνουν να παίζουν. Και να μην τα παρατούν: Πάντα μπορούμε να πετύχουμε, όταν δουλεύουμε. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό για τις γυναίκες, τους άντρες, τα παιδιά, για όλους».