Ο Μαροκινός διεθνής επιθετικός της Τουλούζ, Ζακαρία Αμπουκλάλ, θα προπονείται μόνος του εν αναμονή της έρευνας για φερόμενο καβγά – όπως αποκάλυψε το RMC Sport – με την αντιδήμαρχο της Τουλούζ υπεύθυνη για τον αθλητισμό Λοράνς Αριμπαζέ, κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της κατάκτησης του Κυπέλλου Γαλλίας εναντίον της Ναντ στις 29 Απριλίου.

Η Αριμπαζέ είπε στο RMC Sport ότι ζήτησε από τους παίκτες να μείνουν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της τελετής: «Στους παίκτες δεν αρέσει να τους λένε να σιωπούν έτσι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ομάδα της Ligue 1 ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Σε απάντηση στις σοβαρές καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν από το RMC Sport εναντίον του παίκτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τουλούζ, Ζακαρία Αμπουκλάλ, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο παίκτης θα προπονείται μακριά από την επαγγελματική ομάδα μέχρι νεωτέρας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων εσωτερικής έρευνας».

Ο Αμπουκλάλ ήταν ένας από τους παίκτες της Τουλούζ που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην καμπάνια της Ligue 1 κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της διφοβίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Ο σεβασμός είναι μια αξία που εκτιμώ πολύ. Επεκτείνεται και στους άλλους, αλλά περιλαμβάνει επίσης σεβασμό για τις δικές μου προσωπικές πεποιθήσεις. Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να συμμετάσχω σε αυτήν την εκστρατεία», έγραψε. στο twitter ο ίδιος.

Ο επιθετικός της Ναντ, Μοσταφά Μοχάμεντ, αρνήθηκε επίσης να συμμετάσχει, γράφοντας στο Twitter: «Δεδομένων των ριζών μου, της κουλτούρας μου, της σημασίας των πεποιθήσεων, δεν ήταν δυνατό για εμένα να συμμετάσχω σε αυτή την εκστρατεία». Στον Αιγύπτιο διεθνή επιβλήθηκε πρόστιμο, όπως ανέφερε η Ναντ.