Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 72-71 επί της Φενέρμπαχτσε στο 3ο παιχνίδι της σειράς τους για τα play-offs της Euroleague με τον Κώστα Σλούκα να σημειώνει το καθοριστικό τρίποντο στη… λήξη του χρόνου που έδωσε το προβάδισμα με 2-1.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» μιλώντας μετά το ματς, ανέφερε: «Η σειρά πρέπει να τελειώσει μεθαύριο! Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Είναι ευκαιρία για μας να παίξουμε έναν αγώνα για το Final 4. Όπως βλέπετε, οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν μετά από ήττες».

Για την απόφασή του να πάρει το σημαντικό σουτ, είπε: «Άλλες φορές βάζω αυτά τα σουτ, άλλες όχι. Δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες. Έχω παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια στην καριέρα μου. Όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού που ήταν στην τηλεόραση, θα χάρηκε. Προσπαθώ να είμαι πάντα επιθετικός προς το καλάθι. Πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο στο επόμενο παιχνίδι. Για μένα ήταν παιχνίδι δίχως αύριο, δεν έπρεπε να κερδίσει η Φενέρμπαχτσε. Προσπάθησα όσο πιο καλά μπορώ, να τα καταφέρω».

Και για το ίδιο το σουτ, τόνισε: «Είπα στον Σάσα Βεζένκοφ να μου κάνει ένα καλό σκριν και στον Τόμας Γουόκαπ να μου δώσει καλά την μπάλα. Πάτησα καλά, έφυγε καλά το χέρι μου. Μετά δεν θυμάμαι πού πήγαινα. Πάλι σε λάθος έξοδο πήγα».

Μπαρτζώκας: «Δεν έπαθα έμφραγμα, είμαι καλά»

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε πως πλέον η πίεση βρίσκεται στην πλευρά της Φενέρμπαχτσε με την ομάδα του να προηγείται 2-1 στη σειρά.

«Νιώθω πολύ ωραία, δεν έπαθα έμφραγμα, είμαι καλά. Παίχτηκε ένα φανταστικό ματς. Η Euroleague είναι πάρα πολύ δύσκολη, εκπληκτικά ματς παίχτηκαν στο Βελιγράδι και στο Τελ Αβίβ. Οι θεατές είναι τυχεροί που έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον οργανισμό τη Φενέρμπαχτσε, έπαιξαν πολύ καλά απόψε. Πήραμε το προβάδισμα στην τελευταία περίοδο και αυξήσαμε τη διαφορά στους 4 πόντους, αλλά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με δύο πόντους τρεις συνεχόμενες φορές. Στην τελευταία τους επίθεση πήραν το προβάδισμα με το καλάθι του Γκούντουριτς, αλλά ο Κώστας Σλούκας κέρδισε το παιχνίδι για εμάς. Έβαλε ένα πολύ κρίσιμο σουτ».

«Μετά την ήττα που κάναμε στην έδρα μας, πήραμε μία πολύτιμη νίκη. Βρήκαμε τα σουτ που θέλαμε μέσα στο παιχνίδι, αλλά το ποσοστό μας ήταν χαμηλό, η πίεση ήταν στη δική μας πλευρά. Από εδώ και στο εξής η πίεση θα είναι στην πλευρά της Φενέρμπαχτσε», συμπλήρωσε

«Ήταν τρομερή εμφάνιση, ήμασταν νευρικοί, αλλά το στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις και κερδίσαμε, κάτι που δεν είναι εύκολο σε αυτή την έδρα. Πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα μαθήματα από αυτό το ματς και να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το παιχνίδι της Παρασκευής. Είμαι σίγουρος ότι θα παιχτεί ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι. Πρέπει να το κερδίσουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία μας, δεν θα είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν θα είναι εύκολο ούτε για την Φενέρ», κατέληξε.