Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήθελε τον 10ο τίτλο της καριέρας του φτάνοντας στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά της Βαρκελώνης αλλά ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος στα 19 του πείθει ότι έχει πάρα πολύ μέλλον, ήθελε τον 9ο και τον κατέκτησε, νικώντας τον Έλληνα τενίστα με 2-0 σετ.

Ήταν η 4η αναμέτρηση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον Αλκαράθ, με την παράδοση να μην είναι καλή για τον Στέφανο αφού είχε χάσει και τα τρία παιχνίδια. Παράλληλα, κακή ήταν η παράδοσή του και σε τελικούς στα 500άρια τουρνουά, αφού είχε… 0/10.

Οι οιωνοί, με λίγα λόγια, δεν ήταν καλή για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα -ο οποίος θα ανέβαινε στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης με νίκη- και δυστυχώς αποδείχθηκε και στην πράξη… Ο Τσιτσιπάς έχασε με 6-3 το πρώτο σετ και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο το έχασε και αυτό με 6-4.

Μέσα σε 78 λεπτά, επομένως, ο Αλκαράθ έκανε το 2-0 και πανηγύρισε τον 9ο τίτλο της καριέρας του, όσους έχει και ο Στέφανος, ο οποίος θα μπει σε λίγες μέρες στο τουρνουά της Μαδρίτης με στόχο να κατακτήσει εκεί τον 10ο.

Τα σετ: 6-3, 6-4