Η Νιούκαστλ ήθελε το πρώτο της τρόπαιο μετά το μακρινό 1955 αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της και να πανηγυρίσει την πρώτη κούπα της με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο, γεγονός που κατάφερε επικρατώντας με 2-0 χάρη στα γκολ του Κασεμίρο και Ράσφορντ, βάζοντας στην τροπαιοθήκη το 6ο Λιγκ Καπ της ιστορίας της.

Μπορεί να μην είναι και ο πιο σημαντικός τίτλος, δεν παύει όμως να είναι τίτλος, οπότε είναι πάντα καλοδεχούμενος. Και ειδικά όταν αποτελεί την επιβεβαίωση ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα, όπως συμβαίνει τώρα με τη Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ, ο οποίος βελτιώνει συνεχώς τους «κόκκινους διάβολους».

Βελτιωμένη βέβαια, χάρη στα λεφτά του Άραβα ιδιοκτήτη της, είναι και η Νιούκαστλ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχασε… από ημίχρονο. Η ομάδα του Μάντσεστερ άνοιξε το σκορ στο 33′ με κεφαλιά του Κασεμίρο μετά το κόρνερ του Σο, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά μετά, στο 39′, το 2-0 από το τελείωμα του Ράσφορντ εντός περιοχής που βρήκε και στον Μπότμαν.

Από εκεί και πέρα, η Νιούκαστλ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και η Γιουνάιτεντ ήλεγξε πλήρως την κατάσταση στο β’ μέρος, έχοντας κάποιες φάσεις και για τρίτο γκολ. Και με το 2-0, όμως, μια χαρά την έκανε τη δουλειά, πανηγυρίζοντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν.