Η ΑΕΚ πήγε στα Γιάννινα με απουσίες αλλά και με τέλεια ψυχολογία έχοντας ως στόχο τη νίκη που θα τη διατηρούσε στο -4 από τον Παναθηναϊκό πέντε μέρες πριν το ντέρμπι στην OPAP Arena, αλλά τελικά υπέστη ήττα-σοκ με 2-1 από τον ΠΑΣ, έχοντας χάσει αρκετές ευκαιρίες, με συνέπεια να πέσει στο -7 πλέον.

Η Ένωση συνηθίζει να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της και αυτό περίμεναν άπαντες ότι θα συνέβαινε και τώρα, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να προσπαθούν να πιέσουν από νωρίς, αλλά τελικά ήταν οι Ηπειρώτες αυτοί που πανηγύρισαν στα πρώτα λεπτά και συγκεκριμένα στο 9′, όταν ο Πήλιος ανέβηκε από αριστερά και έδωσε στον Ριένστρα, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Ήταν το τέλειο ξεκίνημα για τους γηπεδούχους και τέλεια θα μπορούσε να είναι και η αντίδραση των φιλοξενούμενων αφού στο 17′ είχαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Αραούχο, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ μετά την εκπληκτική ενέργεια του Άμραμπατ από δεξιά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να πλησιάσει σε δεύτερο γκολ με τη μεγάλη ευκαιρία του Μορέιρα που πλάσαρε άουτ, για να ακολουθήσει στο 24′ η τεράστια ευκαιρία της ΑΕΚ με την κεφαλιά του Λιβάι μετά τη σέντρα του Άμραμπατ.

Δύο λεπτά μετά, στο 26′, ήταν η σειρά του Σιντιμπέ να χάσει νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση από κοντά, μετά το γύρισμα του Βίντα με το κεφάλι, με το παιχνίδι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας να έχει τρελό ρυθμό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε και δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ, στο 32′, με κεφαλιά του Μπάλαν μετά τη σέντρα του Σόρια (2-0)!

Μείωσε νωρίς αλλά δεν το ανέτρεψε

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καθόλου καλά για την Ένωση που έχασε όσες μεγάλες ευκαιρίες έφτιαξε στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μπει στο δεύτερο αποφασισμένη να πιέσει για να μειώσει νωρίς. Και τα κατάφερε. Στο 51′ ο Πινέδα έδωσε στον Αραούχο και αυτός με σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής μείωσε σε 2-1, δίνοντας ξανά ελπίδες στους κιτρινόμαυρους.

Ο Αλμέιδα ήθελε από τους παίκτες του να συνεχίσουν να πιέζουν και στο 65′ ο Φαν Βέερτ, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ως αλλαγή, πήγε για την ισοφάριση με κεφαλιά αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε, με τον δικέφαλο αετό να πιέζει συνεχώς αλλά να έχει απέναντί του μια πολυπρόσωπη άμυνα που κρατούσε το 2-1. Και όταν δεν μπορούσε να επέμβει η άμυνα, το έκανε ο Τσιντώτας, όπως στη φάση του 84ου λεπτού, όταν έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Χατζισαφί.

Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη που του δίνει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας, ενώ η ΑΕΚ βλέπει τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται και θα πρέπει οπωσδήποτε, πλέον, να νικήσει τον Παναθηναϊκό αν θέλει να πλησιάσει ξανά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (72′ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79′ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65′ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73′ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.