Η κατάσταση της υγείας του Πελέ, του θρυλικού «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, παραμένει κρίσιμη. Ο 82χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στο Νοσοκομείο Άλμπερτ Άινσταϊν του Σάο Πάουλο. Η κόρη του Κέλι, η οποία είναι στο πλευρό του, μαζί με άλλα μέλη της οικογενειάς του, ανάρτησε μια ιστορία στο Instagram, όπου θυμήθηκε χαρούμενες οικογενειακές στιγμές.

Η Κέλι δημοσίευσε μια φωτογραφία με πολλά από τα μέλη της οικογένειας του Πελέ από γκαλά που είχε γίνει στο παρελθόν για λογαριασμό του ιδρύματος του άλλοτε άσου της μπάλας και το νοσοκομείο Pequeno Principe, που είχαν συνεργαστεί για να βοηθήσουν παιδιά σε ανάγκη.

«Ο χρόνος “πετάει”, οι χαρούμενες στιγμές είναι για πάντα», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας η Κέλι, που καθημερινά βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα της και έχει ανεβάσει και άλλες συγκινητικές φωτογραφίες.

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάουλο στις 29 Νοεμβρίου. Παρόλο που δεν υπάρχει νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του, πρόσφατα οι υπεύθυνοι ανέφεραν πως λαμβάνει φροντίδα για να αντιμετωπιστούν καρδιακές και νεφρικές δυσλειτουργίες. Το 2021 του αφαιρέθηκε όγκος από το παχύ έντερο, αλλά έκτοτε αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ ο καρκίνος επεκτάθηκε και νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα υποστήριξαν πως δεν αντιδρούσε θετικά στη θεραπεία που έλαβε.

Χθες Τρίτη (27/12), η ομάδα όπου αναδείχθηκε και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, η Σάντος ανακοίνωσε την αλλαγή του σήματός της και την προσθήκη ενός στέμματος για να τιμήσει την πορεία του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, κάτοχο τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων κι έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.