Οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν από τους Μέμφις Γκρίζλις εκτός έδρας στο «FedEx Forum» με 142-101. Πλέον, έχουν ρεκόρ 20-8 στο NBA, ενώ για τους αντιπάλους τους ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη (19-9). Από τα «ελάφια» δεν διασώθηκε ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» σημείωσε 19 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής (5/13 σουτ, 1/3 τρίποντα, 8/13 ελεύθερες βολές, έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο). Ο μόνος που προσπάθησε τον… βοήθησε ήταν ο Μπόμπι Πόρτις (19 πόντοι, επτά ριμπάουντ).

Οι Μιλγουόκι Μπακς από νωρίς άρχισαν να εμφανίζουν προβλήματα στην επίθεσή τους. Η ενέργεια των Μέμφις Γκρίζλις στην άμυνα και η αστοχία τους ήταν αξεπέραστα εμπόδια στη διάρκεια της πρώτης περιόδου που ούτε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να αλλάξει. Έτσι, έμοιαζε λογικό το 33-18 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 12λεπτο, όπου οι Μπακς είχαν 6/24 σουτ με 1/10 τρίποντα.

Η κατάσταση στη δεύτερη περίοδο έγινε χειρότερη. Οι Γκρίζλις το ήθελαν περισσότερο, ενώ οι Μπακς έμοιαζαν να αποδέχονται τη μοίρα τους από πολύ νωρίς. Με έξι λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα 27 πόντων (54-27)! Οι γκαρντ των Γκρίζλις… αλώνιζαν στο τρανζίσιον – ιδίως οι Τζα Μοράντ και Τάιους Τζόουνς που είχαν 17 και 13 πόντους στο α’ μέρος – στο παρκέ με την απουσία του Τζρου Χόλιντεϊ να γίνεται αισθητή στα «ελάφια». Τα δέκα επιθετικά ριμπάουντ των Γκρίζλις επίσης έκαναν μεγάλη ζημιά. Οι 15 πόντοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν σταγόνα στον ωκεανό καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με τους Γκρίζλις να προηγούνται 70-41.

Οι Μπακς προσπάθησαν να δώσουν κάτι παραπάνω στην επίθεση στο 3ο 12λεπτο και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, αλλά σύντομα φάνηκαν και πάλι τα αμυντικά τους κενά. Δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Γκρίζλις και τα πράγματα πολύ γρήγορα έγιναν χειρότερα από ότι ήταν αφού άρχισαν να σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι. Ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ απέσυρε τους βασικούς του με το σκορ 117-71.

Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία ώρα πριν από την έναρξη της 4ης περιόδου. Ο Μπούντενχολζερ στράφηκε στους αναπληρωματικούς του. Πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (15 λεπτά, τρεις πόντοι, τρία ριμπάουντ, ένα μπλοκ). Οι Γκρίζλις έριξαν ταχύτητα και οι Μπακς τουλάχιστον απέφυγαν την πιο βαριά ήττα τους στο διάστημα που ο Μπούντενχολζερ κάθεται στον πάγκο τους (42 πόντους από τους Μαϊάμι Χιτ πέρυσι).

Τα 12λεπτα: 33-18, 37-23, 47-30, 25-30.