Την αποχώρησή του από την εθνική Ιταλίας, στην οποία έχει πόστο τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε ο Τζανλούκα Βιάλι, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έβγαλε η γειτονική χώρα, αφού πρέπει να δώσει ξανά μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, έχοντας ήδη βγει νικητής πριν λίγα χρόνια.

Ο 58χρονος, ο οποίος είχε στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας με τις Σαμπντόρια και Γιουβέντους, ενώ με τους Μπιανκονέρι είχε κατακτήσει και το Champions League ως αρχηγός τους το 1996, είχε συγκινήσει τους πάντες πριν λίγα χρόνια ανακοινώνοντας ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Ήταν μια μάχη από την οποία βγήκε νικητής ο Βιάλι, αλλά ήταν… μόνο η πρώτη, αφού τώρα πρέπει να παλέψει ξανά με την ασθένεια. Κάτι που έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω της ακόλουθης δήλωσης, με την οποία ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την εθνική Ιταλίας, τονίζοντας ότι εύχεται να είναι προσωρινή…

«Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την υπέροχη ομάδα των ογκολόγων μου, αποφάσισα να αποσυρθώ -ελπίζω προσωρινά- από τις τρέχουσες και τις μελλοντικές επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθώ με όλες μου τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις στην καταπολέμηση της ασθένειάς μου, έτσι ώστε να μπορέσω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν για να βοηθήσω σε αυτό που όλοι αγαπάμε και να αντιμετωπίσω τις νέες προκλήσεις. Με αγάπη».